Kako je studirati u RH? Reci nam!
Utorak, 17.06.2014.

utorak, 17. lipnja 2014.
Pozivaju se studentice i studenti preddiplomskog i diplomskog studija da do 30. lipnja 2014. godine sudjeluju u online istraživanju o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života. Istraživanje je dio međunarodnoga projekta EUROSTUDENT, a cilj mu je usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 zemalja Europe. Studenti će anonimnim ispunjavanjem online upitnika na mrežnoj stranici www.eurostudent.hr dati informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima. Sve informacije vezane uz istraživanje moći će se pratiti i na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr (http://goo.gl/hgdLIu).
 
Istraživanje EUROSTUDENT provedeno je prvi put u Hrvatskoj 2010. godine, a na temelju dobivenih rezultata objavljen je veći broj izvješća*.
Rezultati istraživanja poslužili su za dodatni razvoj i poboljšanje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, sukladno potrebama studenata, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.
U Hrvatskoj istraživanje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), Institutom za razvoj obrazovanja, agencijom Ipsos Puls, Hrvatskom nacionalnom jedinicom mreže Eurydice (EurydiceHr) i Aretis d.o.o.
U promociju EUROSTUDENT-a uključena su dva nacionalna predstavnička tijela studenata te mnogobrojne studentske udruge, studentski portali i studentski radio. Popis svih partnera dostupan je na mrežnoj stranici www.eurostudent.hr.
____________
* Izvješća temeljena na rezultatima istraživanja EUROSTUDENT iz 2010. godine:
-       Socijalna i ekonomska slika studentskoga života u Hrvatskoj: nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT za Hrvatsku (2011.), http://goo.gl/RszK8D
-        Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija: analize i preporuke (2013.), http://goo.gl/ucN0yK
-        Socijalna uključivost visokog obrazovanja u Hrvatskoj: analiza stanja (2014.), http://goo.gl/fFvc6n
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk