Prva nagrada predstavi SKC-a
Petak, 27.06.2014.

petak, 27. lipnja 2014.

Predstava I… divan dan Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci osvojila je prvu nagradu međunarodnog studentskog žirija na 18. međunarodnom studentskom festivalu Istropolitana projekt. Festival se održava svake druge godine u organizaciji Divadelne fakulte – VŠMU iz Bratislave, a ove je godine okupio studente iz 15 zemalja svijeta. Nakon uspjeha u Bratislavi, predstava 29. lipnja u dvorištu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu zatvara Međunarodni festival akademija dramskih umjetnosti.

Predstava I… divan dan, autorski projekt Nine Sabo i Valentine Lončarić (studentica poslijediplomskog studija Gluma, mediji, kultura Sveučilišta u Rijeci), nastao je na motivima drame Happy Days Samuela Becketta. Po osnovnoj ideji i konceptu te pod mentorstvom red. prof. art. Rade Šerbedžije i doc. art. Lenke Udovički, studentice su se upustile u eksperimentalni projekt. Služeći se tehnikom improvizacije i istraživanjem dramskog teksta, Beckettov tekst premještaju u posve drugi kontekst koji odstupa od teatra apsurda, a kojim predstava dobiva novu dimenziju socijalne tematike.

Na izvedbenoj razini, predstava se bavi mogućnostima tehnike improvizacije u glumi, njenog odnosa prema dramaturgiji i stvaranju teksta na licu mjesta te mogućnostima stvaranja i rastvaranja scenskih svjetova. Na taj način predstava se odmiče od teatra apsurda, a s druge ga pak strane ne poništava, već istražuje mogućnosti u kojima on može biti prepoznatljiv u svakodnevici jednog odnosa. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk