Vjetar u leđa - fond Maestral
Srijeda, 09.07.2014.

srijeda, 9. srpnja 2014.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 9. srpnja održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju s dobitnicima stipendija Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Stipendije u ukupnome iznosu od 140.000 kuna dodijeljene su u okviru Zakladine kampanje Vjetar u leđa znanja – fond Maestral. Sredstva su prikupljena na Akademskoj donatorskoj večeri 2012. u suradnji Sveučilišta u Rijeci, Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu i Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Stipendiste Zaklade Sveučilišta u Rijeci primili su: ravnateljica Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof. dr. sc. Ivan Vanja Frančišković, ranija ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Sanja Barić, potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade Sanda Sušanj, prof. i rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Sveučilišta u Rijeci Elvira Marinković Škomrlj, prof.

Tom je prilikom ravnateljica Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić zahvalila rektoru Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Peri Lučinu i prorektorici za studije i studente Snježani Prijić Samaržiji na potpori Zakladi i ovome projektu. Posebne riječi zahvale uputila je svojoj prethodnici profesorici Sanji Barić koja je započela ovaj projekt i za čijeg su mandata prikupljena ova značajna sredstva. Stipendistima je čestitala i poručila: ''Bez vas, bez mladih obrazovanih ljudi ovaj grad, ova država, ova regija nemaju alternativu. Nadamo se da će ova stipendija zaista poslužiti kao vjetar u leđa, kao što joj i samo ime kaže.'', zaključila je Rinčić.


altStipendistima će biti isplaćen jednokratni iznos od 10.000 kuna, budući da se radi o stipendiji za 2013. / 2014. akademsku godinu. Temeljem socijalnih kriterija, ugovore o stipendiranju Zaklada je potpisala s 14 studentica i studenata:
 
 
1.        Valerija Bajić
2.        Anamarija Fištović
3.        Deni Kalem
4.        Moreno Pajković
5.        Ivan Lerga
6.        Karmen Mamula                                             
7.        Danijel Mavrlja
8.        Kristina Panjkiv
9.        Ana Pavlović
10.      Natalija Perković
11.      Matej Plenča
12.      Katarina Pletikosa
13.      Željana Popović
14.      Irena Superina Gudelj
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk