''Dnevno tristotinjak studenata - turista'', Novi list, 8. 7. 2014.

LJETO
STUDENTSKO NASELJE POSTAJE TURISTIČKA DESTINACIJA


Dnevno tristotinjak studenata-turista

 
Cijene boravka po osobi kreću se od 87,50 do 112,50 kuna, korištenje apartmana 150 kuna dnevno po osobi, odnosno 200 kuna ako ga koristi samo jedna osoba
 
 
Turistička djelatnost Studentskog centra započet će 16. srpnjaRIJEKA » Studentski centar Sveučilišta u Rijeci i ovog će ljeta u Studentskom naselju »Ivan Goran Kovačić« organizirati ljetni smještaj za studente koji inače nisu korisnici Studentskog naselja. Riječ je o praksi koja se provodi unatrag nekoliko godina kako bi se u što većoj mjeri iskoristili studentski smještajni kapaciteti tijekom ljetnih mjeseci te da bi se ujedno riječkim posjetiteljima ponudila što prihvatljivija cijena smještaja. Međutim, za razliku od prijašnjih godina zbog novih pravila Studentski je centar, prema pojašnjenju ravnatelja Dinka Jurjevića, morao provesti kategorizaciju objekata zbog čega će se turistička djelatnost ovog ljeta odvijati samo u jednom objektu.
    – Riječ je o našem najvećem objektu s 310 ležajeva u koji smo tijekom godine investirali kako bi zadovoljio potrebne uvjete. Ostali objekti nisu zadovoljili, no i kapaciteti tog jednog objekta bit će dostatni s obzirom da u prosjeku istovremeno tijekom ljeta imamo najviše tristotinjak gostiju, pojašnjava ravnatelj.
    Turistička djelatnost Studentskog centra započet će 16. srpnja, a gosti imaju na raspolaganju internet, te nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište. Na svakom katu korisnici mogu koristiti čajnu kuhinju i sanitarni čvor, a nudi im se boravak i u sali restorana s nekoliko televizora, kao i upotreba parkirališta pod video n
Popusti
   
    Svi ljetni korisnici moraju plaćati i boravišnu pristojbu u iznosu od sedam kuna dnevno, a studentima koji se odluče za dulji boravak u Studentskom naselju nude se popusti od deset posto za boravak od šest do deset dana, do čak 40 posto popusta za boravak od 30 i više dana.
adzorom. Istovremeno im se nudi i omogućnost organizacije zabave u prostorima studentskog kluba. Najčešći gosti, kaže Jurjević, polaznici su različitih ljetnih škola koje se tijekom srpnja i kolovoza organiziraju na riječkom području, kao i studenti na rzmjeni ili pak oni koje dolaze odraditi praksu u Rijeku poput studenata medicine koji dolaze na praksu u KBC Rijeka. Istovremeno postoji i određeni broj studenata koji i inače tijekom akademske godine borave u Studentskom naselju i zbog sezonskog rada ostaju u domu. Cijene ljetovanja, kaže Jurjević, ostaju na razini prošlogodišnjih, a po osobi se kreću od 87,50 do 112,50 kuna, dok korištenje apartmana po danu po osobi iznosi 150 kuna te ukoliko ga koristi samo jedna osoba 200 kuna.

I. ŠESTAN KUČIĆ

  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk