''Zlato odbojkašima i bronca košarkašima'', Novi list, 8. 7. 2014.

PRIJEM
USPJEŠNI RIJEČKI STUDENATI SPORTAŠI


Zlato odbojkašima i bronca košarkašima

 
 
 
Prijem studenata sportaža kod rektora LučinaRIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin primio je riječke studente sportaše, povodom okončanog Državnog prvenstva Unisport Finals te Regionalne sveučilišne lige u košarci u 2013./2014. akademskoj godini. Naime, Sveučilište u Rijeci i Riječki športski sveučilišni savez začetnici su Regionalne sveučilišne lige u košarci koja je pokrenuta na Ministarskoj konferenciji održanoj u Rijeci, kada je i potpisana Povelja o međudržavnoj suradnji na području akademskog sporta u regiji s ciljem promocije ideje amaterskog, studentskog natjecanja te međudržavne suradnje i pomirenja. Regionalna liga u košarci prvi je projekt koji okuplja šest sveučilišta iz četiri države regije: Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Mostaru, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Beogradu, a natjecanja su se održavala od veljače do svibnja ove godine. Grad domaćin završnog turnira bila je Podgorica, a treće mjesto i brončano odličje pod vodstvom trenera Teddya Delača osvojili su studenti: Miran Lipovšćak, Erik Gluščić, Ivan Abramović, Nikola Kruljac, Marino Govorčin, Filip Vorkapić, Šime Olivari, Marino Kučan, Danko Ažić, Filip Rumora, Ivan Saftić, Robert Maljevac, Damjan Jelenić, Luka Vertel, Sanjin Legović, Nino Tumpić, Tomislav Troskot, Mario Perić, Dino Palčić i Goran Selimović.
    Istovremeno na ovogodišnjem Unisport Finals riječko je Sveučilište predstavljalo 96 studentica i studenta koji su se natjecali u rukometu, odbojci, košarci, odbojci na pijesku te šahu, a najveći su uspjeh postigli studenti odbojkaši koji su pod vodstvom trenera Marka Vujnovića, voditelja Dragutina Šukera te pomoćnice voditelja Roberte Dragičević osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju. Pobjedničku su ekipu činili studenti: Luka Babić, Karlo Čule, Filip Hrabrov, Karlo Komosar, Sandro Dukić, Luka Lasić, Marin Sušanj, Jakša Dorić, Branko Žuža, Krsto Kaštelan i Mladen Jurčević.
    Osim zlatne medalje u muškoj odbojci, studentice su osvojile srebro u košarci te broncu u futsalu, dok su studenti osvojili broncu u odbojci na pijesku. Odbojkaši riječkog Sveučilišta osvajanjem prvog mjesta osigurali su izravan plasman na Europsko sveučilišno prvenstvo koje će se naredne godine održavati u talijanskom Camerinu. (I.Š.K.)

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk