''Vjetar u leđa za 14 studenata'', Novi list, 10. 7. 2014.

ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI
  POTPISANI UGOVORI S NOVIM STIPENDISTIMA


Vjetar u leđa za 14 studenata

 
 
 
Stipendisti i članovi Zaklade Sveučilišta u Rijeci  * Foto: M. ANIČIĆRIJEKA » Predstavnici Zaklade Sveučilišta u Rijeci jučer su potpisali ugovore s dobitnicima stipendija iz kampanje »Vjetar u leđa znanja« – fond Maestral. Riječ je o natječaju ukupnog iznosa 140 tsiuća kuna prikupljenih na Akademskoj donatorskoj večeri 2012. godine u suradnji Sveučilišta u Rijeci, Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu te Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a stipendije je dobilo 14 studenata: Valerija Bajić, Anamarija Fištrović, Deni Kalem, Nikola Kučar, Ivan Lerga, Karmen Mamula, Danijel Mavralja, Kristina Panjkiv, Ana Pavlović, Natalija Perković, Matej Plenča, Katarina Pletikosa, Željanja Popović i Irena Superina Gudelj.
    Čestitajući dobitnicima ravnateljica Zaklade dr. Iva Rinčić istaknula je da je Upravni odbor Zaklade temeljem socijalnih kriterija zaprimljenih prijava donio odluku o 14 studenata s kojima će potpisati ugovore o stipendiranju, a koji su odabrani među 45 prijavljenih kandidata.
    – Kada sam došla u Zakladu 1. listopada prošle godine, dočekala su me sredstva koja mi je velikodušno »prepustila« moja prethodnica prof. dr. Sanja Barić. Riječ je bilo o 137 tisuća kuna prikupljenih u okviru kampanje »Vjetar u leđa znanja«. Zaklada je odlukom Upravnog odbora dodala 3 tisuće kuna te je konačni iznos Fonda bio 140 tisuća kuna dostupnih studentima Sveučilišta u Rijeci. Ostalo je povijest – natječaj je raspisan u veljači i bio je otvoren dva mjeseca. Glavni kriterij ove stipendije su socioekonomski kriteriji, pri čemu nismo zanemarili kriteriji uspješnog studiranja, zaključila je dr. Rinčić. (I. Š. K.)

 


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk