''Laureati Nevenka Ožanić, Rajka Jurdana Šepić i tim profesora'', Novi list, 22. 7. 2014.

PROMIDŽBA ZNANOSTI
DODIJELJENE DRŽAVNE NAGRADE ZA ZNANOST ZA 2013. GODINU


Laureati Nevenka Ožanić, Rajka Jurdana Šepić i tim profesora

 
 
 
Prof. dr. Rajka Jurdana ŠepićRIJEKA » Od ukupno dodijeljenih 30 državnih nagrada za znanost, tri su otišle na Sveučilište u Rijeci, a ovogodišnji laureati su prof. dr. Nevenka Ožanić, prof. dr. Rajka Jurdana Šepić te tim profesora koji je angažiran na projektu Rijeka Psihologije. Riječ je o nagradama koje su dodijeljene za prošlu godinu, a sve tri riječke nagrade nalaze se u kategoriji nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti koja je prorektorici riječkog Sveučilišta, prof. dr. Ožanić, pripala za područje tehničkih znanosti i to za aktivnosti i vođenje hrvatsko-japanskog projekta »Identifikacija rizika i planiranje korištenja zemljišta za ublažavanje nepogoda kod odrona zemlje i poplava u Hrvatskoj«, kao i za organizaciju znanstvenih kolokvija Sveučilišta u Rijeci, rad na vrednovanju doktorskih studija, predsjedavanje Hrvatskim hidrometeorološkim društvom u okviru čega je prof. dr. Ožanić napisala monografiju te organizirala desetak stručno-znanstvenih ekskurzija te za mentorstvo na završnim, diplomskim i doktorskim radovima.
    Prof. dr. Jurdana Šepić s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci nagrađena je za područje prirodnih znanosti i to za dugogodišnju organizaciju Festivala znanosti u Rijeci te pokretanje i uredništvo znanstvenopopularne radioemisije Baltazar HR Radio Rijeke, dok su u u području društvenih znanosti za organizaciju manifestacije Rijeka psihologije nagrađeni profesori Filozofskog fakulteta: dr. Petra Anić, dr. Asmir Gračanin, prof. dr. Jasna Hudek-Knežević, Ines Jakovčić univ. spec., dr. Jasminka Juretić, prof. dr. Nada Krapić, Irena Miletić, dr. Rosanda Pahljina-Reinić, prof. dr. Alessandra Pokrajac-Bulian, dr. Barbara Rončević-Zubković, prof. dr. Sanja Smojver-Ažić, prof. dr. Zoran Sušanj, prof. dr. Vladimir Takšić, prof. dr. Mladenka Tkalčić, Nena Vukelić mag. psi. i prof. dr. Ivanka Živčić-Bećirević,
    Državne nagrade za znanost dodjeljuju se za iznimno važna dostignuća u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstvenoistraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci. Zakonom o hrvatskim državnim nagradama za znanost predviđena je dodjela četiriju vrsta državnih nagrada za znanost, a riječ je o nagradi za životno djelo, godišnjoj nagradi za znanost, godišnjoj nagradi za popularizaciju i promidžbu znanosti te godišnjoj nagradi za znanstvene novake.
    Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukupno je za 30 nagrada izdvojilo milijun i 150 tisuća kuna, a najveći iznos, 80 tisuća kuna, dodjeljuje se dobitnicima nagrade za životno djelo, dok se po 30 tisuća kuna dodjeluje dobitnicima godišnjih nagrada za znanost i za popularizaciju i promidžbu znanosti te 20 tisuća kuna za godišnje nagrade za znanstvene novake.

I. ŠESTAN KUČIĆ


 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk