''Studentima s poplavljenih područja besplatno studiranje'', Novi list, 23. 7. 2014.

SENAT SVEUČILIŠTA
POSLJEDNJA SJEDNICA PRED LJETNU STANKU


Studentima s poplavljenih područja besplatno studiranje


 
Donesena je odluka o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus prof. dr. Miljenku Uraviću, te potvrđeni izbori u trajno zvanje redovitih profesora
 
 
Riječki  su se studenti angažirali u prikupljanju pomoći za poplavljena područja  * Foto: I. TOMIĆRIJEKA » Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici podržao odluku o oslobađanju plaćanja participacije u troškovima studija u akademskoj godini 2014./2015. redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci koji dolaze iz poplavljenih područja. O kojem je točno broju studenata riječ, znat će se tek na jesen, a tada će se, prema riječima rektora prof. dr. Pere Lučina znati i o kojim se iznosima radi.
    – Riječ je o oslobađanju od troškova upisnina koji iznose 300 kuna te o troškovima participacija koje mogu iznositi i do osam tisuća kuna. Teško je sada procijeniti o kojim će se iznosima raditi, istaknuo je rektor.
    Na posljednjoj sjednici pred ljetnu stanku potvrđeni su i novi članovi Senata, a riječ je o novoj dekanici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija prof. dr. Dori Smolčić Jurdana te predstavnicima studenata: novoizabranom predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta Aleksandru Šušnjari, predstavniku studenata poslijediplomskih studija Danku Žitiniću te Slobodanu Šolaji s Pravnog i Igoru Salopeku s Medicinskog fakulteta.
    Donesena je i odluka o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus prof. dr. Miljenku Uraviću, redovitome profesoru u trajnom zvanju u mirovini te su potvrđeni izbori u trajno nastavno-znanstveno zvanje redovitoga profesora prof. dr. Željki Crnčević Orlić i prof. dr. Dinku Viteziću s Medicinskog fakulteta. Također su potvrđeni izbori u nastavno-znanstveno zvanje redovitoga profesora na razdoblje od pet godina: prof. dr. Albertu Zamarinu i prof. dr. Milanu Ikoniću s Tehničkog fakulteta te prof. dr. Marini Vicelji Matijašić s Filozofskog fakulteta.
    Članovi Senata usvojili su i prijedlog novog programa cjeloživotnog učenja iz područja novinarstva »Škola novinarstva: EtikaKulturaOblikovanje – NOVINA.RI« čiji su izvoditelji Sveučilište i Novi list, a navodeći kako je riječ o programu koji se dugo priprema rektor je istaknuo da je jedan od ciljeva programa pružiti studentima priliku da dio ECTS bodova steknu u praksi pod mentorstvom voditelja. Novi program ujedno predstavlja otvaranje Sveučilišta prema privredi i praktičnom radu, a proizlazi iz potrebe praktičnog usavršavanja novinarske struke na temeljima razvoja etičkih, kulturnih i oblikovanih pretpostavki u procesu stjecanja znanja i vještina za stručno informiranje javnosti.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk