''Prezentacija budućih sveučilišnih igara'', Novi list, 29. 7. 2014.

POSJET 
SVEUČILIŠTARCI U ROTTERDAMU


Prezentacija budućih sveučilišnih igara


 
Rotterdam je domaćin Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. održati u Rijeci i Zagrebu
 
 
RIJEKA » Predstavnici Sveučilišta u Rijeci predvođeni rektorom prof. dr. Perom Lučinom sudjelovali su na otvaranju 2. Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu na kojima sudjeluje 35 država s više od tri tisuće sportaša koji dolaze sa 180 sveučilišta i veleučilišta. Na igrama sudjeluju i 122 studenta sportaša iz Hrvatske koji se natječu u osam sportova, dok se natjecanja organiziraju ukupno u 12 sportova. Uz predstavnike riječkog Sveučilišta na otvaranju igara sudjelovali su i predstavnici gradova Rijeke i Zagreba, domaćina idućih Europskih sveučilišnih igara koje će se održati u srpnju 2016. godine te novoizabrani rektori zagrebačkog i splitskog sveučilišta, Damir Boras i Šime Anđelinović, kao i drugi visoki predstavnici akademske i sportske zajednice. Hrvatsko izaslanstvo je primila i veleposlanica Republike Hrvatske u Nizozemskoj Vesela Mrđen Korać. U sklopu boravka u Rotterdamu, prema riječima prof. dr. Lučina, hrvatska je delegacija održala i prezentacijsku večer na kojoj je Gordan Kožulj predstavio iduće igre koje će se održati u Hrvatskoj.
    – Za razliku od igara u Nizozemskoj, igre u Hrvatskoj organizirat će se u 20 sportova, a to će značiti i daleko veći broj sudionika. Hrvatske bi Europske sveučilišne igre trebale okupiti pet tisuća studenata.
    U sklopu boravka u Rotterdamu posjetili smo i njihovo sveučilište koje je ovogodišnji domaćin igara, a s kojim imamo razvijenu suradnju u okviru Erasmus programa, istaknuo je rektor. (I. Š. K.)

  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk