''Stotinjak studenata na četverodnevnoj debati'', Novi list, 7. 8. 2014.
 
RiOPEN 2014 RIJEČKA DEBATNA UNIJA


Stotinjak studenata na četverodnevnoj debati

 
 
Nana Spadoni i Dora Karmelić  * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Studentska udruga Riječka debatna unija od 9. do 12. kolovoza organizira međunarodni debatni turnir RiOpen 2014. koji će okupiti stotinjak europskih studenata. Naglašavajući kako će se time Rijeka, uz Zagreb i Split, svrstati među tri hrvatska grada koji će ovo ljeto ugostiti debatante, predsjednica Riječke debatne unije Dora Karmelić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare istaknula da će se natjecatelji nadmetati u britanskoj parlamentarnoj debati. 
    – U jednoj debati sudjeluju četiri dvočlana tima od kojih svatko drži sedam minuta govora. Tezu debate saznaju tek 15 minuta prije početka, a tada saznaju i poziciju u debati. Tjedan dana nakon riječke debate, u Zagrebu će se održati Europsko sveučilišno prvenstvo, kazala je Karmelić. 
    Debatanti će se natjecati u pet rundi turnira, a finalna će se debata održati 12. kolovoza u 10 sati na Trsatskoj gradini. Prema najavama Nade Spadoni ukupno će se natjecati 24 ekipe, a osim debate za sudionike će biti organizirano razgledavanje Rijeke te izlet u Opatiju. 
    – Sve će debate biti otvorene za javnost, a održavat će se u zgradi Sveučilišnih odjela u Kampusu. Istovremeno će se moći pratiti i putem interneta, a najbolji debatanti bit će nagrađeni monografijama Riječkog karnevala te kipićima zmajeva Zvonka Kamenara. Sudionici će debatirati na aktualne teme, a organizacijom RiOpen debatnog turnira Rijeka je dospjela na europsku debatnu kartu, istaknula je Spadoni. (I. Š. K.) 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk