''Rumunjska studentica Georgina Mihut najbolja debitantica'', Novi list, 13. 8. 2014.
 
RIJEKA OPEN 2014 FINALOM NA GRADINI OKONČAN DEBATNI TURNIR NA KOJEM SU STUDENTI IZ EUROPE DEBATIRALI O KONZUMERIZMUNajboljim debatnim timom proglašen je tim beogradskih studenata kojeg čine Nikola Sugaris i Miloš Rafailović

 
 
Finale četverodnevnog debatnog turnira održano je na Trsatskoj gradini * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Rumunjska studentica Georgina Mihut proglašena je najboljom govornicom međunarodnog debatnog turnira Rijeka Open 2014 koji se u organizaciji studentske udruge Riječka debatna unija protekla četiri dana održavao u Sveučilišnom kampusu, a na jučerašnjoj finalnoj debati uz najbolju govornicu najboljim debatnim timom proglašen je tim beogradskih studenata kojeg čine Nikola Sugaris i Miloš Rafailović. Mladi debatanti iz cijele Europe u finalnom su natjecanju raspravljali o konzumerizmu. Afirmacijska grupa debatanata zastupala je tezu kako je u današnjem društvu nemoguće izbjeći konzumerizam, dok se negacijska grupa zalagala za tezu kako je konzumerizam najbolji pokretač razvoja nekog društva. 
    Najbolji debatanti nastupit će na Europskom debatnom sveučilišnom prvenstvu čiji je domaćin narednog tjedna Zagreb, a jučerašnje sudionike finalne debate podržala je i predsjednica Gradskog vijeća Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac naglasivši kako je Grad Rijeka dao potporu održavanju studentskog natjecanja smatrajući iznimno važnim poduprijeti razvijanje kritičkog mišljenja kod mladih. 
    Riječka debatna unija za organizaciju prvog studentskog međunarodnog tima ove je godine uz Grad Rijeku dobila potporu i Primorsko-goranske županije, Sveučilišta u Rijeci te Studentskog zbora, a debatni je turnir okupio stotinjak studenata iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Švedske i Finske. Tijekom četiri dana studenti su debatirali o raznim aktualnim temama, kao što su događanja u Izraelu i Rusiji, ali su iznosili i svoje mišljenje o naslovnici najnovijeg albuma Niki Minaj koji im je bio povod za raspravu o položaju žena u društvu. 
    Uz debatiranje za sudionike je organizirano i razgledavanje Rijeke i Opatije, a ocjenjujući prvi riječki debatni turnir uspješnim, organizatorice turnira Nana Spadoni i Dora Karmelić izrazile su uvjerenje da će organizacija Rijeka Opena postati tradicija Riječke debatne unije.

I. ŠESTAN KUČIĆ


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk