Isporuka opreme na Kampusu
Srijeda, 10.09.2014.

srijeda, 10. rujna 2014.

Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i Središnja financijska agencija potpisali su 18. travnja ove godine ugovor za projekt Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci vrijedan 180.182.048,91 kn, od čega doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 153.154.741,57 kuna (85%), a nacionalni doprinos 27.027.307,34 kuna (15%). Projekt je prihvaćen u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.- 2013.

Provedba projekta započela je 19. travnja 2014. i trajat će 12 mjeseci, što uključuje nabavu opreme, umjeravanje, edukaciju djelatnika, prilagodbu prostora i plaćanje revizije projekta.

Nositelj projekta je Sveučilište u Rijeci, koje kao središnja obrazovna i istraživačka ustanova u Primorsko-goranskoj županiji, ovim projektom želi unaprijediti istraživačku infrastrukturu centara i laboratorija koji djeluju na Kampusu. U svim centrima nabavka opreme osigurat će implementaciju novih metodologija i  tehnologija u inter i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja s ciljem povećanja istraživačkih kapaciteta Sveučilišta. Navedene aktivnosti omogućit će postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju u Republici Hrvatskoj te smanjiti regionalne nejednakosti u razini znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture. Oprema će omogućiti povećanje broja sveučilišnih projekata temeljenih na znanju. Postignuti rezultati implementirat će se u suradnji s malim i srednjim poduzećima na tržištu čime se povećati broj radnih mjesta u srednje visokoj i visokotehnološkoj proizvodnji te povećati broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji. Poduzete aktivnosti osigurat će prisutnost na tržištu čime će projekt dobiti održivu komponentu.

U tijeku je javna nabava znanstvene opreme za četiri centra s pripadajućim laboratorijima i to: Centar za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratoriji Građevinskog fakulteta.

Dana 10. rujna 2014. na Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci isporučena je prva oprema u sklopu Projekta. Radi se o isporuci prvog dijela računalne i videoopreme za laboratorije Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Sveukupna vrijednost te nabave je 572.616,25 kn.


 

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk