Potpisivanje sporazuma
Ponedjeljak, 15.09.2014.


ponedjeljak, 15. rujna 2014.
Danas je na Rektoratu potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Massachusetts, Boston i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici sporazuma su. prof. dr. Schuyler S. Korban, prorektor Sveučilišta Massachusetts te sa strane Sveučilišta u Rijeci: rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i prorektorice prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prof. dr. sc. Nevenka Ožanić.
Potpisivanju su također prisustvovali prodekani Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Danijela Sokolić i prof. dr. sc. Alen Host, koji su domaćini profesoru Korbanu u višednevnom posjetu Rijeci. Osim Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Korban posjetio je Odjel za biotehnologiju, gdje je iskustva razmijenio s pročelnikom Odjela prof. dr. sc. Krešimirom Pavelićem i njegovim timom.
''Nastavljajući u ovoj godini vrlo intenzivno širenje suradnje s ostalim sveučilištima, nakon Sveučilišta MIT i Sveučilišta Georgia, danas potpisujemo suradnju sa Sveučilištem Massachusetts. S naglaskom na istraživačku djelatnost, planiramo započeti suradnju razmjenom studenata i predavača, a dugoročni planovi odnose se i na združene studije za koje, za sada, postoje brojne prepreke. U cijelom je procesu ključno stvaranje i učvršćivanje veza između dva sveučilišta.'', tom je prilikom izjavio rektor Lučin.
''Prvi sam puta u Rijeci i oduševljen sam vašim Kampusom i naporima koje vaše Sveučilište ulaže u vlastiti razvoj. Našim je sveučilištima zajedničko to da smo javna sveučilišta, na što je s obzirom na američke okolnosti Sveučilište Massachusetts veoma ponosno. Tu činjenicu mi ističemo kao našu prednost i ona je na neki način, sama po sebi dokaz kvalitete. Otvorena su brojna područja na kojima naša dva sveučilišta mogu ostvariti suradnju: ekonomija, biotehnologija, medicina, međunarodni odnosi… Drago nam je što je Sveučilište u Rijeci u nama prepoznalo partnera i veselimo se budućoj suradnji i zajedničkim projektima!'', zaključio je prof. dr. Korban. 

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk