Održana 70. sjednica Senata
Srijeda, 17.09.2014.
 
srijeda, 17. rujna 2014.
Nakon ljetne stanke jučer je na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana 70. sjednica Senata. Zbog povećanja cijena energenata, Senat je morao donijeti odluku o minimalnom povećanju cijene studentskog smještaja za 4.3 % te će od nove akademske godine cijena smještaja iznositi 360, umjesto dosadašnjih 345 kuna mjesečno. Senat je potvrdio uvođenje antiplagijatskog softvera, projekt koji se pod vodstvom prorektora za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatana Cara počinje provoditi s početkom nove akademske godine.

Profesori će biti u obvezi kroz sustav pregledavati sve završne, diplomske i doktorske radove, a seminarske radove moći će pregledavati po izboru. Također, i studenti će imati opciju pregledavanja radova putem softvera. Za cijenu od 12 tisuća dolara godišnje Sveučilište dobiva licence za neograničen broj korištenja za sve korisnike i sastavnice Sveučilišta.

Potvrđeni su izbori u znanstveno – nastavna zvanja profesorima s Medicinskog fakulteta: prof. dr. sc. Gordana Zamolo u trajno zvanje redovite profesorice i prof. dr. sc. Renata Dobrila Dintinjana u zvanje redovite profesorice na razdoblje od 5 godina, a u naslovno znanstveno zvanje: prof. dr. sc. Iva Dekaris na razdoblje od 5 godina te prof. dr. sc. Nikica Gabrić i prof. dr. sc. Željko Riener, obojica trajno.

Z
bog iznimne složenosti točke koja se odnosi na plan zapošljavanja i napredovanja na Sveučilištu i sastavnicama, 70. će se sjednica Senata nastaviti idućeg tjedna, točnije u petak, 26. rujna.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk