''Stručnjaci o organizaciji, financiranju, ulaganjima...'', Novi list, 9. 9. 2014.
 
EKONOMSKI FAKULTET CENTAR ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ
 
 
RIJEKA » Jučer započeta konferencija »Contemporary Local Economic Development Issues« okupila je na riječkom Ekonomskom fakultetu brojne predavače iz Hrvatske i inozemstva na teme vezane uz lokalni razvoj. Na trodnevnom skupu, koji organizira Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta, govorit će se ponajviše o organizaciji lokalne zajednice, izvorima financiranja, ulaganjima institucija, neiskorištenim potencijalima. 
    Saša Drezgić, prodekan za suradnju s gospodarstvom s Ekonomskog fakulteta u Rijeci kaže da se s ovom konferencijom Centar za lokalni ekonomski razvoj želi nametnuti kao vodeće institucija u široj regiji u području lokalnog ekonomskog razvoja. 
    – Konferencija okuplja vodeće ljude u svijetu koji se bave lokalnom ekonomijom. Anwar Shah bio je direktor Svjetske banke u području decentralizacije, danas je on direktor instituta za javne financije u Kini, a upravo je on vodeći panelist po pitanju decentralizacije države i brojnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave. Tu je još profesor Robert Huggins kao jedan od vodećih ljudi u području konkurentnosti sveučilišta i lokalne zajednice, a Dao-Zhi Zeng u segmentu regionalne nejednakosti. Puno je još tu znanstvenika iz baltičkih zemalja, Rusije, Srbije Mađarske, Hrvatske... Svi oni ovu konferenciju dižu na vrhunsku znanstvenu razinu, navodi Saša Drezgić. 
    Suština ovakvih skupova svodi se na to da se znanstvene teze realiziraju odnosno provedu u život lokalne zajednice, a putem programa i aplikacija Centra za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Saša Drezgić napominje da tako lokalna zajednica postaje efikasnija. 
    – Brojne jedinice lokalne zajednice sve više prihvaćaju naše programe, a posebno se to odnosi na privatni sektor. Surađujemo s nekoliko doista velikih kompanija, recimo Ericsson Nikola Tesla ili Končar. Tu su još institucije Fina, Gospodarska komora, Državni zavod za statistiku... Svi oni sada bilježe dramatično povećanje svoje ekonomske efikasnosti, ističe Saša Drezgić. 
    Konferencija »Contemporary Local Economic Development Issues« završava sutra. (S. B.)
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk