''Na Građevinski fakultet stigla prva oprema'', Novi list, 11. 9. 2014.

SVEUČILIŠTE U RIJECI
 POČELA REALIZACIJA EUROPSKOG PROJEKTA »RAZVOJ ISTRAŽIVAČKE INFRASTRUKTURE« TEŠKOG 180 MILIJUNA KUNA


 
Jučer je isporučena računalna i video oprema u vrijednosti od 572 tisuće kuna
 
 
Prvi dio opreme isporučen je jučerRIJEKA » Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je isporučena računalna i video oprema namijenjena laboratorijima fakulteta čija vrijednost premašuje pola milijuna kuna. Riječ je o prvoj opremi koja je na riječko Sveučilište stigla u okviru projekta Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci čija vrijednost iznosi 180 milijuna kuna, od čega je doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj 153 milijuna kuna, a nacionalni doprinos iznosi 27 milijuna kuna. Jučer isporučena oprema u vrijednosti od 572 tisuće kuna tek je dio opreme za laboratorije Građevinskog fakulteta, jer prema najavi prorektorice za investicije i razvoj prof. dr. Nevenke Ožanić projekt će se okončati u travnju iduće godine, a do tada uz nabavku opreme mora se izvršiti i njeno umjeravanje, kao i edukacija djelatnika, prilagodba prostora i plaćanje revizije Projekta. 
    – U tijeku je javna nabava znanstvene opreme za četiri centra s pripadajućim laboratorijima. To su Centar za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratoriji Građevinskog fakulteta. Nositelj projekta je Sveučilište u Rijeci, koje kao središnja obrazovna i istraživačka ustanova u Primorsko-goranskoj županiji, ovim projektom želi unaprijediti istraživačku infrastrukturu centara i laboratorija koji djeluju na Sveučilišnom kampusu. U svim centrima nabavka opreme osigurat će implementaciju novih metodologija i tehnologija u inter i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja s ciljem povećanja istraživačkih kapaciteta Sveučilišta. Navedene aktivnosti omogućit će postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju u Hrvatskoj te smanjiti regionalne nejednakosti u razini znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture, ističe prorektorica. 
    Dodajući da će oprema omogućiti povećanje broja sveučilišnih projekata temeljenih na znanju prof. dr. Ožanić navodi da će se postignuti rezultati implementirati u suradnji s malim i srednjim poduzećima na tržištu čime se povećati broj radnih mjesta u srednje visokoj i visokotehnološkoj proizvodnji te će se povećati broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji. Takve aktivnosti osigurat će prisutnost na tržištu čime će projekt dobiti održivu komponentu.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 

 

 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk