''Partnerstvo s jednim od najprestižnijih američkih sveučilišta'', Novi list, 16. 9. 2014.

SURADNJA
 UNIVERSITY OF MASSACHUSETTS


 
Sporazum će rezultirati razmjenom nastavnika i studenata, ali i razvijanjem programa u različitim znanstvenim područjima
 
 
Otvorena vrata suradnje – prof. Korban i rektor Lućin * Foto: M. GRACINRIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin jučer je potpisao sporazum o suradnji s prorektorom University of Massachusetts Boston, USA prof. Schuylerom S. Korbanom. Potpisanim sporazumom znanstvenici i studenti riječkog Sveučilišta kao partnera dobili su jedno od najprestižnijih američkih sveučilišta, a naglašvajući kako je Sveučilište u Rijeci ove godine intenziviralo suradnju upravo s američkim sveučilištima, prof. dr. Lučin je podsjetio na uspostavljenu suradnju s University of Georgia te Rochester Institute of Technology te je najavio kako će predstavnici Sveučilišta u listopadu posjetiti Rochester Institute. 
    – Sve te inicijative idu s ciljem pokretanja i poticanja združenih aktivnosti koje su trenutno fokusirane na istraživanje i razmjenu istraživača, a s vremenom očekujemo da će rezultirati i združenim studijima. Inicijativa za uspostavljanje najnovije suradnje krenula je od Ekonomskog fakulteta, a neposredni učinak te inicijative razmjena je studenata i nastavnika. Međutim ovo nije potpisivanje ugovora o suradnji koja se odnosi samo na Ekonomski fakultet, već se otvaraju vrata svim fakultetima, kazao je rektor.
    Navodeći kako mu je ovo prvi dolazak u Hrvatsku prof. Korban je istaknuo da je University of Massachusetts javna ustanova koja sklapa partnerske odnose po cijelom svijetu te je najavio kako će jučer potpisani sporazum rezultirati razmjenom nastavnika i studenata, ali i razvijanjem programa u različitim znanstvenim područjima, od ekonomije i poslovanja, preko biotehnologije, medicine i tehničkih znanosti. U sklopu svog višednevnog gostovanja na riječkom Sveučilištu prof. Korban je jučer posjetio i Odjel za biotehnologiju gdje je svoja iskustva izmijenio s pročelnikom prof. dr. Krešimirom Pavelićem i njegovim timom. (I.Š.K.)


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk