Info-dan za strane studente
Utorak, 07.10.2014.

utorak, 7. listopada 2014.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održan Informativni dan za strane studente koji su u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci. Studenticama i studentima obratili su se: prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Darko Štefan i voditeljica Ureda za mobilnost Maša Šašinka te im zaželjeli uspješan i koristan, ali i zabavan boravak u Rijeci.
Na informativnom danu su prisustvovala i 2 Erasmus studenata koji su došli na studijski boravak na Veleučilište u Rijeci, 2 stipendista Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te 4 CEEPUS studenta.

Na Sveučilištu u Rijeci u 2014. / 2015. akademskoj godini u okviru će programa Erasmus boraviti oko 90 studentica i studenata. Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2014. / 2015. akademske godine studirat će 21 student iz Latvije, Španjolske, Velike Britanije, Malte, Litve, Poljske, Njemačke i Grčke.
Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti 26 studenata iz Austrije, Češke, Finske, Latvije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Rumunjske i Turske.
Filozofski fakultet ugostit će 21 studenta iz Češke, Italije, Latvije, Mađarske, Makedonije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Turske.
Tehnički fakultet ugostit će 3 studenta iz Poljske. Na Pravnom fakultetu studirat će 7 studenata iz Češke, Poljske i Slovenije.
Pomorski fakultet ugostit će 10 studenata iz Grčke, Latvije, Poljske, Slovenije i Španjolske. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti studijski boravak će ostvariti 1 student iz Poljske.
Po prvi puta studente će ugostiti Građevinski i Učiteljski fakultet i to Građevinski 2 studenta iz Italije i Češke, a Učiteljski fakultet 2 studentice iz Austrije i Španjolske.
Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studente su upoznali s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan studentima je predstavila mogućnost upisa na tečaj hrvatskog jezika.
Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk