10. Sajam stipendija
Ponedjeljak, 13.10.2014.

ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Sveučilište u Rijeci poziva zainteresiranu javnost na svečano otvorenje 10. jubilarnog Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji će biti održan u četvrtak, 16. listopada 2014. na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Francuska. Povodom otvorenja bit će održan okrugli stol ''Povećanje dostupnosti visokog obrazovanja kroz studentske potpore - ostvarivanje ciljeva iz nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije RH'' od 9.30 do 12 sati u dvorani 006 Filozofskog fakulteta.
Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja, a dva dana ranije, u utorak, 14. listopada, Sajam će biti održan u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na Sajmu ukupno sudjeluje više od 60 izlagača iz Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog Istoka i Azije koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja.
Sajam ove godine dovodi i dva gosta predavača iz Francuske. Glavni govornik Sajma je jedan od vodećih hrvatskih znanstvenika u Francuskoj, prof. Stanislav Duško Ehrlich (Nacionalni institut za agronomska istraživanja - INRA), koji će predstaviti najnovija znanstvena otkrića o utjecaju crijevnih mikroorganizama na ljudsko zdravlje i bolest. Središnju prezentaciju za posjetitelje Sajma će održati prof. Christiane Keriel, savjetnica generalnog direktora za visoko školstvo francuskog Ministarstva obrazovanja i istraživanja, koja će predstaviti sustav visokog obrazovanja i istraživanja u Francuskoj, kao i stipendije francuske vlade.
Osim gosta govornika, održat će se okrugli stol na kojemu će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, i sporta, visokih učilišta, studenata i Instituta za razvoj obrazovanja raspravljati o tome kako Hrvatska može i treba poboljšati sustav financijskih potpora za studente u svijetlu nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.
Govornici i sudionici okruglog stola će raspravljati o ulozi direktnih (stipendije, zajmovi) i indirektnih (subvencije) potpora u povećanju dostupnosti visokoga obrazovanja, kao i mogućim smjerovima reforme sustava studentskih potpora u svijetlu nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

Sugovornici na okruglom stolu Sajma bit će:
Željka Nenadić Tabak, voditeljica Službe za studentski standard, Ministarstvo za znanost, obrazovanje i sport
prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente, Sveučilište u Rijeci
Hana Grubišić, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci
mr. sc. Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor, Institut za razvoj obrazovanja

Iz ostatka programa izdvajamo središnju prezentaciju Zemlje partner Sajma, Francuske koja će predstaviti sustav visokog obrazovanja i istraživanja u Francuskoj kao i stipendije francuske vlade, te radionice i predavanja partnera, sponzora i izlagača vezane uz mogućnosti studiranja i financiranje studija u Hrvatskoj i inozemstvu. Sveučilište u Rijeci, glavni partner Sajma, predstavit će Erasmus+ program na Sveučilištu u Rijeci i mogućnosti suradnje sa Sveučilištem u Orleanu, Francuska, zatim će zlatni sponzor Sajma - Dukat mliječna industrija d.d. održati posebnu radionicu sa savjetima za uspješno pisanje prijava za posao i za stipendiju, a RIT Croatia predavanje pod nazivom „Career Oriented American Education - studiraj u Dubrovniku, Zagrebu, Dubaiju i Rochesteru (New York).
Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Francusko veleposlanstvo (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu (glavni partneri), Dukat mliječna industrija d.d. (Zlatni sponzor), RIT Croatia, UniWorld (srebrni sponzori), Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (donatori i pokrovitelji).
Detaljnije informacije o Sajmu i program događanja dostupni su na stranicama:  www.stipendije.info/hr/sajam  i  www.facebook.com/trazim.stipendiju.

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk