JEES program za stipendiranje stranih studenata koji studiraju u Japanu
JEES (Japan Educational Exchanges and Services) jest organizacija osnovana 1935. godine sa svrhom da se studentskim kreditima pomogne školovanje studenata u Japanu. JEES se financira isključivo od privatnog kapitala, od privatnih tvrtki koje im daju novac za tu namjenu.

Prema statističkim podacima u Japanu trenutačno studira 18 studenata iz Hrvatske. Od tog broja, njih 13 prima neku vrstu novčane potpore dok 5 studenata nema nikakvu financijsku potporu u obliku stipendije već se financiraju isključivo iz privatnih sredstava. Od tih 5 hrvatskih studenata dvoje su na poslijediplomskom, a troje na dodiplomskom studiju

U 2015.g. po ovom programu JEES ima nakanu pomoći studentima iz Hrvatske. Mjesečni iznos stipendije iznosi 50 000 yena (oko 500 USD) i odobrava se za razdoblje do 2 godine. Računa se da je prosječni mjesečni trošak kojega ima student u Tokyu oko 140 000 yena (oko 1400 USD), a u taj se trošak uračunava prosječna cijena smještaja i slični troškovi.

Više o dotičnom programu možete saznati u službenoj Bilješci Veleposlanstva RH u Japanu.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk