Potpisan Sporazum
Srijeda, 22.10.2014.

srijeda, 22. listopada 2014.
(Hina)
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STEPRI) i Hrvatska Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BIRCRO) potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta Startup akademija. Sporazum su potpisali: Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BIRCRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BIRCRO-a i Boris Golob, direktor STEPRI-a. Cilj projekta ''Startup akademija'' je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu kako bi se povećala stopa uspješnosti poduzetnika početnika u Hrvatskoj. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.

Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: ''Kao institucija koja prati i pomaže aktivnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO prepoznao je potrebu za edukacijom u ovoj skupini poduzetnika. Start-up akademija predstavlja vrlo važan sustav mentoriranja budući da učenje, usavršavanje i razmjena znanja vode rastu, razvoju i napretku. Drago nam je što je i STEPRI prepoznao važnost ovog projekta''.

Poduzetnici će se tako kroz seminare informirati i učiti o razradi poslovne ideje, zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.Nakon pohađanja ''Startup akademije'', STEPRI ostaje na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje.
''Suradnja između STEPRI-a i HAMAG-BICRO-a pokazuje da je moguće stvarati najbolje prakse poticanja poduzetništva i dijeliti ih sa srodnim institucijama. Želimo osposobiti polaznike za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja.'', izjavio je Boris Golob, direktor STEPRI-a.

Sporazumom između HAMAG-BICRO-a i STEPRI-a potiče se pozitivan trend educiranja i usavršavanja poduzetnika čime ''Startup akademija'' dobiva institucionalizirani okvir koji će poduzetnicima značajno olakšati prve poduzetničke korake te im pružiti konkretna znanja i vještine.

''Startup akademija'' je financirana od strane Ministarstva poduzetništva i obrta iz programa Poduzetnički impuls 2014.
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk