BLUEMED inicijativa - Nacionalne konzultacije
Pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u nacionalnim konzultacijama o BLUEMED incijativi, pokrenutoj s ciljem uvršćivanja tema, koje se tiču Sredozemlja, u Obzor 2020 za idući Radni program za 2016/2017.

Inicijativu je pokrenulo devet europskih zemalja (Hrvatska, Italija, Španjolska, Portugal, Francuska, Slovenija, Cipar, Malta i Grčka) u okviru Programskog odbora za Drugi društveni izazov „Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i biekonomija“ te industrijskog izazova biotehnologija, a tiče se istraživanja Sredozemlja u okviru Obzora 2020. Nastala je kao reakcija na zanemarivanje Sredozemlja u natječajima i nastoji uvesti teme koje se tiču Sredozemlja u Obzor 2020 za idući Radni program za 2016/2017.

Istraživanja Sredozemlja tiču se širokog spektra područja istraživanja, od istraživanja utjecaja klimatskih promjena na bioraznolikost mora i obalnog područja te na kulturnu i povijesnu baštinu Sredozemlja kao i na ljudsko zdravlje i prehrambene navike, preko razvoja novih tehnologija i proizvoda koristeći biotehnologiju (blue biotechnology), uzgoj novih vrsta i očuvanje postojećih, razvoj turizma i obalnog gospodarstva na održiv način bez ugrožavanja okoliša itd. o čemu možete pročitati u priloženim dokumentima.

Budući da je dokument u koji možete unijeti svoje prijedloge podulji (70ak stranica) u privitku je kratak sadržaj s ciljevima, vizijom i pozadinom cijele BLUEMED inicijative i kratka prezentacija o inicijativi.

Cilj ovih nacionalnih konzultacija koje traju do 14. studenoga 2014. godine je prikupiti što više prijedloga i komentara od znanstvene zajednice, industrije i javnih tijela koja su zainteresirana za eventualne prijave za jedan od natječaja u okviru Obzora 2020.

Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte profesora Vilibića na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript / i/ili Marinu Jurjević na Marina.Jurjević@mobilnost.hr.


BlueMED Vision

BlueMED Mapping

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk