Mladi u poduzetništvu
Petak, 14.11.2014.

Besplatna edukacija i forum Mladi u poduzetništvu
 
Centar tehničke kulture Rijeka poziva mlade nezaposlene i mlade članove udruga da se uključe u besplatnu edukaciju Mi znamo kako koja će se provoditi u sklopu istoimenog projekta koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Potrebno je prijaviti se putem web obrasca na Internet stranici CTK Rijeka do 23. studenog 2014. u 00:00.
Prva aktivnost projekta je forum Mladi u poduzetništvu koji će se održati u ponedjeljak, 17. studenog 2014., od 11 do 14 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat).
 
Forum Mladi u poduzetništvu
Na Forumu će mladi moći saznati više informacija kako se uključiti u rad Startup Inkubatora Rijeka ili zajednicu nezavisnih profesionalaca Coworking Rijeka o čemu će govoriti predstavnici Grada Rijeke. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prezentirat će mjere samozapošljavanja koje provodi Zavod te program zapošljavanja i socijalne inovacije (Easi). Osim toga, na Forumu će prisustvovati i korisnici Mjera samozapošljavanja koji će s okupljenima podijeliti svoja iskustva. Bit će govora i o kreditima za mlade poduzetnike koje nudi Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Oni koji se žele uključiti u besplatnu edukaciju Mi znamo kako moći će saznati što moraju učiniti na samom početku Foruma.
 
Novi ciklus besplatne edukacije Mi znamo kako
I ove godine Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s partnerima (Društvo za kibernetiku psihoterapije, Udruga za promicanje projektne kulture EU klub, Regionalna razvojna agencija Porin, Klaster za eko društvene inovacije i razvoj – CEDRA HR) provodi besplatnu edukaciju za mlade nezaposlene i mlade aktivne u udrugama u području korištenja novih tehnologija, socijalnog/društvenog poduzetništva, odnosa s javnošću i projektnog menadžmenta.
Edukacija se sastoji od devet modula, koji se prema mišljenju stručnjaka iz organizacija provoditeljica projekta nadopunjuju i potrebni su za suvremeno i moderno poslovanje poduzeća i/ili udruga. Polaznici moraju obavezno odslušati pet modula, a ostale odabiru prema vlastitom odabiru. Obavezni moduli su: Razvoj inovativnih rješenja i kreativnost, Društveno poduzetništvo, Poslovni plan i marketing plan, Izrada i održavanje Internet stranice i Izrada vizualnog identiteta.
Mladi će u sklopu modula Razvoj inovativnih rješenja i kreativnost dobiti priliku za razvoj vještina važnih za osnaživanje inovativnosti, kreativnosti i osnaživanje intuicije. U sklopu modula mladi će pokušati riješiti neke od problema s kojima se susreću mladi u lokalnoj zajednici te će ih analizirati i predlagati rješenja.
U sklopu modula Društveno poduzetništvo mlade će se upoznati s društvenim poduzećima, zakonskom regulativom unutar koje djeluju društvena poduzeća u Republici Hrvatskoj, primjerima dobre prakse na nacionalnom i europskom nivou te će se producirati rješenja potrebna u lokalnoj zajednici. Modul će provoditi CEDRA HR.
Modul Poslovni plan i marketing plan navest će polaznike da prikupe informacije potrebne za razvoj poslovnog plana za društveno/socijalno poduzeće, analizu svih prikupljenih podataka te samo pisanje poslovnog plana i razvoj marketing plana.
Program modula Primjena osobnog računala u poslovanju je usklađen s ECDL modulima u sklopu kojih će se mladi upoznati s osnovama rada računala, pretraživanja na Internetu te radu u Microsoft Office alatima Word i Excel.
U suvremenom poslovanju poduzeća i/ili udruge vrlo je bitno imati Internet stranicu, zato je u edukaciju uklopljen Izrada i održavanje Internet stranice.
Svako poduzeće i/ili udruga ima svoj logo, a kako ga izraditi koristeći alate Adobe Photoshop i InDesign, polaznici mogu naučiti na modulu Izrada vizualnog identiteta.
Tvrtku/udrugu treba znati i promovirati. Na modulu PR akademija polaznici će učiti kako: izraditi komunikacijsku strategiju, organizirati tiskovnu konferenciju, koristiti društvene mreže, provesti javnu kampanju te uspješno diseminirati rezultate projekta.
Za povlačenje novca iz EU fondova potrebna su znanja i vještine pisanja projekata. Upravo će to mladi moći naučiti na EU akademiji koju će provoditi EU klub.
U sklopu Komunikacijsko-motivacijskih radionica polaznici edukacije će naučiti osnove poslovne komunikacije te kako uspješna prezentirati sebe te proizvode i usluge udruga i budućih poduzeća.
Očekuje se da će mladi nakon sudjelovanja u edukaciji imati poslovne ideje s razrađenim poslovnim i marketing planovima, a koje će odgovoriti na potrebe lokalne zajednice. Također, ukoliko polaznici pokažu interes moći će se uključiti u rad Poslovnog kluba koji djeluje u sklopu Centra tehničke kulture Rijeka. Razrađene ideje trebale bi biti spremne za prijavu u Startup Inkubator Rijeka gdje će mladi moći započeti realizaciju svojih poslovnih ideja uz mentorsku podršku.
Više informacija o uvjetima za uključivanje u edukaciju možete saznati na Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka.
 
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk