Potpore Ministarstva
Ponedjeljak, 17.11.2014.

ponedjeljak, 17. studenoga 2014.
MZOS je koncem travnja 2014. godine, a temeljem Odluke o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti na javnim sveučilištima u 2014. godini, doznačilo Sveučilištu u Rijeci financijsku potporu u iznosu 6.451.939,90 kn.
Kako su, zbog kašnjenja ugovora s MZOS-om, a zatim i pomjeranja rokova za prijavu znanstvenih istraživanja i njihovu evaluaciju zbog preklapanja s rokovima natječaja Hrvatske zaklade za znanost, sredstva Programskog ugovora za znanost za 2013. godinu raspodijeljena u ožujku 2014. godine, sredstva Programskog ugovora za 2014. godinu su raspodijeljena u listopadu 2014. godine. Ovime se nastoji uskladiti ritam kojim Sveučilište dodjeljuje sredstva pojedinim istraživanjima s ritmom kojim se sredstva Programskog ugovora za znanost doznačavaju Sveučilištu. te kako bi se u konačnici eliminirao nastali "pomak u fazi".
Stoga se sredstva Programskog ugovora za 2013. koriste u 2014. godini, dok će se sredstva za 2014. godinu koristiti do kraja lipnja 2015. godine.
Konačno, kako je za financiranje znanstvene djelatnosti temeljem Programskog ugovora za znanost za 2013. godinu osigurano više sredstava u odnosu na sredstva doznačena od MZOS-a za 2014., to su i sredstva potpore dodijeljena pojedinim znanstvenim istraživanjima smanjena za približno 5 %. 
Iznos ovako dodijeljenih sredstava za 2014. godinu ovisi o raspoloživim sredstvima koja Ministarstvo doznačuje Sveučilištu temeljem Programskog ugovora, a ona ovise o znanstvenoj produktivnosti našeg Sveučilišta. U idućoj će godini iznos dodijeljenih sredstava ovisiti i o rezultatima evaluacija.
Raspored sredstava potpore znanstvenim istraživanjima za 2014. godinu (liste za postojeća istraživanja i inicijalne potpore po znanstvenim područjima):
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk