Hrvatska sportska konferencija
Ponedjeljak, 17.11.2014.

ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

U Zagrebu će 21. i 22. studenoga u hotelu Westin biti održana Hrvatska sportska konferencija, krovni godišnji događaj u području sporta koji se održava već treću godinu  s ciljem okupljanja sportaša, predstavnika sportskih i rekreativnih organizacija, medija i korporacija. Kroz panel-rasprave, uz sudjelovanje stručnjaka i relevantnih sugovornika, govorit će se o raznim temama, zanimljivima sportskoj zajednici.

Ovogodišnji partneri Konferencije su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, s obzirom da je jedna od ključnih tema Konferencije novi EU program: ''Erasmus+ Sport'', namijenjen financiranju sportskih projekata i razvoju europske dimenzije sporta i rekreacije. Svjesni kontinuiranog smanjenja javnih sredstava koja se u Hrvatskoj izdvajaju za sport,  ''Erasmus+ Sport'' nova je i vrlo važna mogućnost financiranja sportsko-rekreativnih projekata. Također, u sklopu Konferencije bit će održan čitav niz panel-rasprava i predavanja relevantnih stručnjaka koji će se dotaknuti tema koje se odnose na dodirne točke između sporta i biznisa.

U subotu 21. studenoga bit će održan ''Erasmus+: Sport'' info dan. Program Europske unije ''Erasmus+'' obuhvaća europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih te po prvi put uvodi i podršku području sporta. Usmjeren je jačanju kvalifikacija, znanja i vještina te zapošljivosti građana EU, kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. ''Erasmus+'' posebno želi pridonijeti razvoju europske dimenzije u sportu. Naglasak aktivnosti u području sporta je na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanju prekograničnih izazova, poput namještanja utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma te na promicanju dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve. Sportske ustanove i organizacije se kao partneri također mogu uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima. Sveučilište u Rijeci u suradnji s gradovima Rijekom i Zagrebom domaćin je Europskih sveučilišnih igara 2016. te stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave na Konferenciju i time doprinesu organizaciji, raspravi i organizaciji Igara 2016.


PROGRAM


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk