''Kreće pilot-projekt Startup akademija'', Novi list, 24. 10. 2014.
 
STEPRI I HAMAG-BIRCRO
 
 
RIJEKA » Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STEPRI) i Hrvatska Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BIRCRO) potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot-projekta Startup akademija. Sporazum su potpisali Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BIRCRO-a i njegov zamjenik Boris Guina te Boris Golob, direktor STEPRI-a, a cilj projekta Startup akademija je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu kako bi se povećala stopa uspješnosti poduzetnika početnika u Hrvatskoj. 
    Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara kroz koje će poduzetnici učiti o razradi poslovne ideje, zakonodavnom okviru, upravljanju ljudskim resursima, financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova. Nakon pohađanja Startup akademije, koju financira Ministarstvo iz programa Poduzetnički impuls 2014., STEPRI će ostati na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje. Time Startup akademija dobiva institucionalizirani okvir koji će poduzetnicima značajno olakšati prve poduzetničke korake i pružiti im konkretna znanja. (I. Š. K.) 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk