''Mons. Devčić: Očuvajte istinsku slobodu duha'', Novi list, 7. 11. 2014.
 
MISNO SLAVLJE UZ POČETAK AKADEMSKE GODINE
 
 
* Foto: R. BRMALJ
            RIJEKA » Tradicionalno svečano misno slavlje u povodu početka akademske godine u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u zajedništvu s dr. Božidarom Mrakovčićem, predstojnikom riječke Teologije, vlč. Velimirom Martinovićem, povjerenikom za sveučilišni pastoral nadbiskupije i drugim svećenicima. U prigodnoj propovijedi nadbiskup Devčić je poručio da ne zaborave kako uspjesi i neuspjesi mogu podjednako zarobiti, podjednako sputati, podjednako oduzeti stvaralački polet i ubiti volju za traženje višeg smisla života, života dostojnijeg čovjeka. »Taj nam život«, rekao je, »Bog neprestano po Isusu Kristu nudi«. »Zbog toga neka vam ova akademska godina bude ne samo vrijeme predavanja i učenja, ponavljanja i novih eksperimentiranja nego i abrahamovske borbe za očuvanje istinske slobode duha i time ljudskog dostojanstva u svijetu koji nam sve to najvrednije svojim zamamnostima i lažnim obećanjima hoće oduzeti«, rekao je među ostalim. 
    Prigodnu riječ po završetku mise uputio je prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, zahvalivši nadbiskupu Devčiću na podršci koju Riječka nadbiskupija pruža Sveučilištu u Rijeci i izrazivši nadu da će Teologija u Rijeci u bliskoj budućnosti postati sastavnicom riječkog Sveučilišta. (M. G.) 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk