''Svečano otvoren Europski dokumentacijski centar'', Novi list, 8. 11. 2014.
 
PRAVNI FAKULTET JEDAN OD 400 S EDC-om U UNIJI
 
Svečano otvoren Europski dokumentacijski centar
 
 
EDC – slobodan pristup informacijama i izvorima o EU   * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je svečano pušten u rad Europski dokumentacijski centar (ECD) čime je ta visokoškolska ustanova postala jedna od 400 ustanova s ECD-om u EU. Navodeći kako će EDC omogućiti promicanje i razvijanje istraživačkog djelovanja, studijskog istraživanja u području europskih integracija voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević kazao je da ECD osigurava i omogućuje stručnoj i znanstvenoj, ali i široj javnosti, slobodan pristup informacijama i izvorima o EU te njezinim politikama. 
    – Riječ je o cijeloj produkciji legislative Europske komisije koja je sada dostupna široj javnosti. Dokumentacijski centar stoji na raspolaganju s beskrajem informacija, a sve su te usluge besplatne, rekao je Baričević. 
    Riječki Pravni fakultet, podsjetio je dekan prof. dr. Eduard Kunštek, prvi je u svoje studijske programe uveo kolegije vezane uz europsko pravo, a otvaranje ECD-a značajan je korak naprijed, dok je rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin istaknuo kako je ECD jedan od dokaza rasta Sveučilišta. 
    Uključivanjem u mrežu EDC-a omogućena je uloga i zadaća riječkog Pravnog fakulteta i Međusveučilišnog centra izvrsnosti u širenju znanja i rezultata istraživanja, te postignuća i znanja na hrvatskoj, regionalnoj te europskoj razini iz područja europskog prava, kao i suradnja s drugim europskim informacijskim službama i mrežama za prijenos informacija u okviru javnih informacijskih djelovanja mreže Europe Direct. (I.Š.K.)
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk