Tematska konferencija ECCOMAS MSF 2015
Tematska konferencija ECCOMAS MSF 2015 se održava u Sarajevu, Bosni i Hercegovini u razdoblju od 10. do 12. lipnja 2015. godine.
Rok za dostavljanje sažetaka produžen je do 30. studenoga 2014. godine. Detaljnije informacije možete saznati na mrežnim stranicama konferencije, te u službenoj brošuri.

Cilj ove tematske konferecije je sagledavanje trenutnih dostignuća u mehanici i primjenjenoj matematici u trenutno vrlo izraženoj domeni istraživanja koja je nazvana “multi–scale“ modeliranje i proračun, koja se koristi i u mehanici čvrstih tijela i mehanici fluida.
„Multi-scale“ pristupom se analiziraju fenomeni na različitim razinama prostornih ili vremenskih veličina, koji su u interakciji ili se događaju istovremeno. Posebnim metodama se ovi fenomeni povezuju kako bi se na najbolji mogući način opisali pojedini problemi.
Ova vrsta problema zahtijeva razvoj i spajanje različitih oruđa (homogenizacija, asimptotska analiza) i metode proračuna (paraleni proračuni i stohastičke analize) kako bi se unaprijedilo ovo područje prema trenutno relevantnim nelinearnih aplikacija.
Veliki broj različitih škola razvile su se u različitim domenima fluida i čvrstih materija, kako u matematici tako i u mehanici, s ponekad vrlo malo ili nimalo interakcije između njih.

Eksplicitni je cilj ove tematske konferencije, u pravom duhu ECCOMAS-a, da integrira i ujedini srodne zajednice i na taj način pruži solidnu osnovu za plodnu razmjenu ideja među njima.
Konferenciji će prisustvovati neki od vodećih svjetskih stručnjaka za analizu i projektiranje složenih inženjerskih objekata i sistema
koji se bave aerodinamikom, građevinskim konstrukcijama i mašinskim elementima, znanošću o materijalima, kao i projektiranjem i analizom numeričkih algoritama iz primjenjene matematike.

Glavni cilj je razmatranje pristupa iz više polja fizike, što je u značajnijoj mjeri izmijenilo prethodno formirane čvrste granice između ovih tradicionalnih inženjerskih disciplina.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk