Nastupni posjet veleposlanika Republike Slovačke
Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj, Nj. E. Juraj Priputen, zajedno s dr. Hanom Kovačovom, zamjenicom šefa misije, po prvi je put posjetio riječko sveučilište 2. prosinca 2014. godine. Tom se prilikom sastao s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Perom Lučinom. Na sastanku su sudjelovali i prorektor za informatizaciju prof. dr. sc Zlatan Car te rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Darko Štefan.

Polazeći od kulturne i jezične sličnosti naših dvaju naroda, veleposlanik Priputen se založio za unapređivanje suradnje između slovačkih i riječkog sveučilišta pri čemu se namjerava osobno angažirati.

Izražavajući dobrodošlicu veleposlaniku Priputenu, rektor Lučin i prorektor Car su se osvrnuli na dugogodišnju plodnu suradnju sastavnica riječkog sveučilišta sa slovačkim visokoškolskim ustanovama u sklopu programa mobilnosti CEEPUS i Erasmus Plus te planove o suradnji u sklopu programa Horizon 2020.

Rektor Lučin je uvažene goste upoznao s osnovnim podacima o Sveučilištu u Rijeci i strategijom njegova razvoja u sklopu opredjeljenja za njegovu preobrazbu u sveučilište znanstveno istraživačkog profila. Potanko je opisao jačanje istraživačkih kapaciteta u sklopu realizacije projekta Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, koji se odnosi na  opremanje Centra za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centra za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta. (Hidrotehnički laboratorij, Geotehnički Laboratorij, Laboratorij za prometnice, Laboratorij za materijale i Laboratorij za konstrukcije).

Nabavkom spomenute opreme iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj osigurat će implementaciju novih metodologija i  tehnologija u inter- i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja te postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju, a uz to otvoriti dodatne mogućnosti za jačanje suradnje sa slovačkim ustanovama.

Nakon sastanka u Rektoratu, uvaženi gosti su razgledali Kampus Sveučilišta u Rijeci i znamenitosti Trsata.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk