Udruga PaRiter - Poziv volonterima
Petak, 12.12.2014.

petak, 12. prosinca 2014.

Uključi se u rad Pariter.hr portala

 Drage, studentice i studenti!

Ako vas zanimaju ljudska prava, prava manjina, rodna ravnopravnost... te znate i volite pisati ili želite naučiti osnove novinarstva i steći radno iskustvo pridružite nam se u radu portala novonastale Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter.

Sve što trebate je dobra volja, računalo s internetskom vezom, prijateljski odnos s pravopisom hrvatskog jezika i dobro razumijevanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika. Za sve ostalo što želite i trebate naučiti (a u našoj je domeni), pobrinut ćemo se uz poticajnu atmosferu uživo ili putem Skypea.

Prijave za volontiranje na Pariter.hr portalu otvorene su od danas, 1. prosinca, a traju zaključno sa 15. prosinca. Nakon objedinjenih prijava, 17. prosinca bit će vam poslan volonterski upitnik koji će, uz osobne podatke i upit o vašim interesima, sadržavati i dva obavezna novinarska zadatka.

Uz upitnik ćete dobiti i sve potrebne upute i materijale za što bolje ispunjavanje zadataka.

Rok za dostavu ispunjenih upitnika je 22. prosinca. Nakon selekcijskog procesa, 28. prosinca, 10 kandidata/kinja bit će obaviješteno o daljnjem sudjelovanju na praktičnoj radionici.

Radionica će biti održana  početkom siječnja, a o vremenu i mjestu održavanja radionice ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Radionica će uključivati upoznavanje s osnovama novinarstva te uputama za rad na Pariter.hr portalu. Oni volonteri koji nisu u mogućnosti sudjelovati u radionici sve potrebne informacije i materijale dobiti će putem e-maila ili Skypea

Nakon radionice, uključit ćete se u rad portala kroz pisanje kratkih formi vijesti, a volonteri/ke koji se istaknu svojim radom imat će prilike okušati se i u dužim novinarskim formama.

Prijavite se što prije, a najkasnije do 15. prosinca na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s naznakom 'VOLONTIRANJE NA PORTALU'. U e-mailu navedite vaše ime, prezime, podatke za kontakt (e-mail adresu i broj mobitela) te kratko obrazloženje (5-10 rečenica) motivacije za prijavu.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk