''Monika Rajkovača najbolja studentica'', Novi list, 9. 12. 2014.
 
JUBILEJ DESET GODINA AKADEMIJE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI

Monika Rajkovača najbolja studentica

Nagradu za najbolje djelo iz primijenjenih umjetnosti dobila Ivana Šepac, za najbolje umjetničko djeloAleksandra Ana Buković, a pohvaljeni su i radovi Nise Hrvatin, Dominika Grdića, Dorotee Smrkinić, Josipe Čeliković, Liberte Mišan i Denisa Barbića 

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ

 
Tradicionalna izložba studentskih radova * Foto: M. GRACINRIJEKA » Tradicionalnom izložbom studentskih radova i svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci jučer je proslavila svoj prvi jubilej, 10. godišnjicu postojanja. Poput prijašnjih godina u sklopu izložbe koja se održala petu godinu zaredom proglašeni su najuspješniji studenti, a jučer je tu titulu odnijela Monika Rajkovača. Riječ je o nagradi za koju se natječu studenti preddiplomskih i diplomskih studija, s najmanjim prosjekom ocjena 4,0 tijekom studija, a prema prijedlogu nastavnika ove godine predloženo je 27 studenata s 33 izložena studentska rada. Izložba studentskih radova uključuje raznovrsne tehnike i medije od likovnih do primijenjenih i izvedbenih. Osnovna namjena nagrade je da profesori istaknu, stimuliraju i nagrade svoje najbolje studente, a uz nagradu za najboljeg studenta jučer je dodijeljena i nagrada za najbolje djelo iz primijenjenih umjetnosti koju je dobila Ivana Šepac. Nagrada za najbolje umjetničko djelo pripala je pak Aleksandri Ani Buković, a pohvaljeni su i radovi Nise Hrvatin, Dominika Grdića, Dorotee Smrkinić, Josipe Čeliković, Liberte Mišan i Denisa Barbića. 
    Naglašavajući kako su jučerašnja izložba i dodjela nagrada prva u nizu aktivnosti kojima će Akademija ustanova proslaviti 10. rođendan dekan prof. dr. Josip Butković prisjetio se samih početaka rada prve umjetničke sastavnice Sveučilišta koja je prije deset godina imala tek 13 profesora, među kojima nitko nije bio u trajnom zvanju. 
    – Danas imamo toliko samo izvanrednih profesora. Iako smo zadovoljni s onim što smo postigli nikad ne možemo biti do kraja zadovoljni. Pred nama je dug put u formiranju ove ustanove u smislu izučavanja likovnih i primijenjenih umjetnosti te novih medija. Kada smo započeli s radom imali smo jedan diplomski sveučilišni studij, a sada ih imamo tri. U planu je pokretanje i diplomskog studija grafičkog dizajna. To će biti respektabilan studij u ovom dijelu Europe. Za taj studij već imamo osiguran kadar i prostor, a planiramo i osnivanje diplomskih studija scenografije i kostimografije, odnosno svega onoga što se tiče kazališne umjetnosti. Nije isključeno ni pokretanje studija lutkarstva, najavio je dekan. 
    Dodajući kako je fascinantno što sve studenti Akademije mogu, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je uvjerenje da će studenti te ustanove doprinijeti da Rijeka 2020. godine bude europska prijestolnica kulture.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk