Natječaj: Mlade medijske nade
Utorak, 16.12.2014.

 

utorak, 16. prosinca 2014.

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici hrvatskoj organizira cjelogodišnji nagradni natječaj u kojem će u više krugova biti izabrane studentice i studenti koji će izvještavati s 12 plenarnih sjednica Europskog parlamenta u Strasbourgu tijekom 2015.

Prijaviti se može svaki redovna studentica / redovni student bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta, starosti između 18 i 26 godina. Prijavljuje se poveznicom na jednominutni videouradak koji je uploadan na neki od online servisa (npr. Vimeo, You Tube i sl.), a u kojem se izvještava na zadanu temu. Prvi krug prijava otvoren je do 18. prosinca, a odluka o dobitniku bit će objavljena 22. 12. 2014. Tema prvoga kruga je: Najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji. U priču se ugrađuje Europski parlament na način koji se daje studentima na izbor.

Dobitnica/dobitnik  odlazi na plenarnu sjednicu u Strasbourg na dva dana (a u prvom krugu je to od 12. do 14. siječnja 2015.), prati plenarnu sjednicu Europskog parlamenta i intervjuira jednog hrvatskog zastupnika. O svemu izrađuje kratku priču koja se objavljuje mrežnim stranicama www.europarl.hr te nudi studentskim i mainstream medijima. Pokriveni su troškovi puta i smještaja u Strasbourgu. Na plenarnoj sjednici surađuje i s hrvatskim novinarima koji izvještavaju sa sjednica, kao i sa zastupnicima u Europskom parlamentu.

Detalje i pravila možete pronaći na mrežnim stranicama Ureda http://www.europarl.hr/hr/programi_i_aktivnosti/euroscola/medijskenade.html


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk