''Sporazum o suradnji'', Novi list, 13. 12. 2014.
 
GRAD, SVEUČILIŠTE I MICROSOFT
 
 
* Foto: V. KARUZA
            RIJEKA » Grad Rijeka i Sveučilište u Rijeci jučer su s Microsoft Hrvatska potpisali sporazum o suradnji s ciljem primjene tehnoloških rješenja u korist građana te poslovne i akademske zajednice. Pojašnjavajući kako se sporazumom Microsoft Hrvatska obavezuje pružati konkretnu savjetodavnu kako bi se ideje pretvarale u poslovni model pomoć direktor Ivan Vidaković najavio je i pomoć u prilagodbi sveučilišnog kurikuluma u smjeru poticanja poduzetništva među studentskom populacijom. 
    – Cilj je mladima omogućiti ulazak u svijet poduzetništva još za vrijeme školovanja, a ne tek kada završe obrazovanje. Želimo im pomoći da ulaze u projekte te osnivaju i pokreću poduzeća, najavio je Vidaković. 
    Dugoročno je cilj projekta postići prepoznatljivost grada u kojem se proizvodi kvalitetan softver te otvaraju nova radna mjesta u ICT sektoru, a jedna od konkretnih inicijativa je uključivanje Grada Rijeke u u program edukacije o razvoju softverskih rješenja. Riječ je o Microsoft Softwere StartUp Akademiji koja je za polaznike besplatna, a Grad je pružio financijsku podršku u iznosu od 50 tisuća kuna. Grad godinama koristi informacijsko-komunikacijske tehnologije za unapređenje rada gradske uprave i poboljšanja života svih građana, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. (I. Š. K.)
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk