Međusveučilišni master iz diplomacije i međunarodnih odnosa 2015./2016.
Španjolska Diplomatska škola objavila je Natječaj za Međusveučilišni master iz diplomacije i međunarodnih odnosa za akademsku godinu 2015./2016.

Nekoliko najbitnijih značajki:

1) Trajanje tečaja: listopad 2015. – lipanj 2016.

2) Program: Međunarodno privatno pravo, Međunarodno javno pravo, Međunarodni odnosi, Svjetska i španjolska ekonomija, Povijest međunarodnih odnosa, Sociologija, Europska unija, Međunarodne organizacije. Tijekom posljednjeg tromjesečja nastava će se provoditi kroz "specijalističke module" koji su složeni prema znanjima vezanim uz međunarodne odnose. Škola će takodjer organizirati seminare, konferencije i studijske posjete.

3) Kategorije kandidata:

   a) Članovi stranih diplomatskih sluzbi s titulom doktora znanosti, magistra struke ili sveučilišnog prvostupnika, koje se direktno predlaže
        diplomatskim putem i posjeduju visoku razinu poznavanja španjolskog jezika.
   b) Osobe koje posjeduju titulu magistra struke ili sveučilišnog prvostupnika, španjolski ili strani državljani, koje su završili fakultete ili
        ustanove s rangom visoke škole, i čija je prosječna ocjena na studiju iznosila 7/10 (prema španjolskom sustavu ocjenjivanja) ili više
        od toga.

4) Uvjeti: Posjedovati traženu titulu prije 30. rujna 2014. i imati dokaz o dovoljnom poznavanju španjolskog jezika. Poznavanje španjolskog jezika može se akreditirati posjedovanjem odgovarajućeg stupnja diplome DELE ili putem testa i intervjua koji će se organizirati u tu svrhu u Veleposlanstvu Španjolske najkasnije do 20. travnja 2015.

 

5) Rok za predaju molbi i dokumentacije koju je potrebno predati: 31. siječnja 2015.

Svi kandidati trebaju priloziti sljedeću dokumentaciju:

-  formular za prijavu koji mogu pronaći na sljedećoj mrežnoj stranici: http://www.exteriores.gob.es/Portal/es/Ministerio/EscuelaDiplomatica/Paginas/MasterInteruniversitarioDiplomaciaRelacionesInternacionales.aspx

- jednu fotografiju velicine kao za osobnu iskaznicu

- ovjerenu kopiju važeće putovnice ili osobne iskaznice

- original ili ovjerenu kopiju akademske diplome i potvrde fakulteta s prosjekom ocjena, popisom odslušanih predmeta i naznakom trajanja akademske izobrazbe. Ovi dokumenti trebaju biti prevedeni od strane sudskog tumača ukoliko original nije napisan na španjolskom jeziku i ovjereni u Konzularnom uredu Veleposlanstva Španjolske.

- životopis na španjolskom jeziku s navedenim akademskim i profesionalnim aktivnostima.


Molbe za prijem na master kandidati trebaju predati do 31. siječnja 2015. na jednu od navedenih adresa:
Tajništvo Diplomatske škole (Paseo de Juan XXIII, 5, 28040 Madrid ), ili u Veleposlanstvu Spanjolske u Zagrebu (Tuskanac 21 A).

 

6) Održavanje prijemnih ispita: Prijemni ispiti održat će se najkasnije do 20. travnja 2015. u Diplomatskoj školi ili u Veleposlanstvu Španjolske u Zagrebu (već prema tome kako se izjasni kandidat u svojoj molbi).


7) Lista primljenih kandidata će biti objavljena do 31. svibnja 2015. na web stranicama i oglasnim pločama Diplomatske škole i Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu.

 
8) Obveze primljenih kandidata: Pismenim će putem trebati potvrditi Diplomatskoj školi svoje sudjelovanje na tečaju, te napisati izvještaj o tečaju. Osim toga, pojedine materije programa bit će predmetom ocjenjivanja tijekom održavanja tečaja. Kandidati koji zadovolje spomenuto ocjenjivanje dobit će Diplomu Međunarodnog mastera Diplomatske škole. Kandidati koji ne zadovolje ocjenjivanje, dobit ce potvrdu o sudjelovanju.

Kontakt:

Oficina Cultural / Ured za kulturu

Embajada de España en Croacia / Veleposlanstvo Spanjolske u Hrvatskoj

Tuskanac 21A 10000 Zagreb

Tfno: +385 1 48 34 365 (ext. 104)

          +385 1 48 34 367

Fax: +385 1 484 87 11

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk