Održana 74. sjednica Senata
Utorak, 27.01.2015.

utorak, 17. siječnja 2015.

Na 74. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci rektor prof. dr. sc. Pero Lučin, u okviru svojega redovitoga izvješća, podsjetio je između ostaloga kako će uskoro biti održana četverodnevna radionica o temi ''Upravljanje institucijom i strateški menadžment''. Prema riječima prorektorice za studije i studente prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije u sklopu Inicijative u visokom obrazovanju za jugoistočnu Europu (Higher Education Initiative for Southeastern Europe – HEISEE) Sveučilište u Rijeci organizira navedenu radionicu od 10. do 13. veljače 2015. godine. HEISEE inicijativa temeljena je na partnerstvu Sveučilišta u Rijeci, Instituta za društvena istraživanja u  Zagrebu, Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja (CIRO), te Instituta za visoko obrazovanje  Sveučilišta u Georgiji (Institute of Higher Education, University of Georgia), a cilj joj je osmisliti  studijski program o rukovođenju u visokom obrazovanju. Postizanje strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci, a i onih zacrtanih nacrtom nacionalne Strategije  obrazovanja, znanosti i tehnologije koji, osim institucionalne autonomije uključuju i poticanje izvrsnosti u poučavanju i znanstvenim istraživanjima, zahtijeva vodstvo koje posjeduje visoku razinu profesionalnosti i stručnosti u strateškom upravljanju složenim institucijama. Strateški menadžment u modernom sveučilištu zahtijeva razumijevanje organizacije uz pomoć širokog spektra znanja, od osnova financija do pripremanja odgovarajućih strateških pitanja za analizu institucijskih istraživanja. Radionice će biti održane na engleskom jeziku, a obradit će teme jednog od modula planiranog  studijskog programa. Predavači će biti stručnjaci s Instituta za visoko obrazovanje u Georgiji: dr. sc. Tim Cain i dr. sc. Michael McClendon, Southern Methodist University (SMU), Ed Simpson i Lucia Brajković te nastavnici Sveučilišta u Rijeci i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Uz to, prof. dr. sc. Prijić Samaržija izvijestila je o Odlukama koje su sastavni dio Natječaja za upis u ak. god. 2015./2016. Bitno je istaknuti kako gotovo svi uvjeti ostaju isti kao i prošle godine, a jedino je Prijedlog odluke o troškovima upisa u prvu i više godine studija odgođen za iduću sjednicu Senata. Završen je i postupak inicijalne akreditacije novih studijskih programa (koji se upućuju u postupak Agencije za znanost i visoko obrazovanje i MZOS-a),a planiraju početi s izvedbom u sljedećoj ak. Godini  preddiplomski sveučilišni studijski program - Marketing u turizmu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu;  Poslijediplomski studiji Medicinskog fakulteta: Endokrinologija i dijabetologija; Gastroenterologija; Kardiologija; Opća interna medicina i Internistička onkologija.Usvojena je i  Odluka u raspisivanju javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za  akademsku godinu 2014./2015., a tekst Natječaja dostupan je na web stranicama Sveučilišta.

Senat je prihvatio Odluku o dodjeli počasnog znanstveno – nastavnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Ivanu Vrkljanu s Građevinskog fakulteta; za dekana Fakulteta zdravstvenih studija potvrđen je prof. dr. sc. Alan Šustić, a u zvanje redovitog profesora na 5 godina potvrđena je prof. dr. sc. Darinka Vučković s Medicinskog fakulteta.

Tematska točka današnje sjednice Senata je bila  znanstvena produkcija Sveučilišta u Rijeci, a o tomu je izvijestio rektor prof. dr. sc. Lučin.

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk