NOVINA.RI - raspisan natječaj
Utorak, 17.02.2015.

utorak, 17. veljače 2015.

Sveučilište u Rijeci raspisuje natječaj za upis polaznika na program cjeloživotnog obrazovanja Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje – NOVINA.RI. Izvoditelji programa su Sveučilište u Rijeci i Novi list d. d.

 

Sveučilište u Rijeci

raspisuje

N A T J E Č A J

za upis polaznika u program cjeloživotnog učenja iz područja novinarstva

Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje - NOVINA.RI

 

1. OPIS PROGRAMA

Nositelj programa cjeloživotnog učenja iz područja novinarstva Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje – NOVINA.RI je Sveučilište u Rijeci, a izvoditelji programa su Sveučilište u Rijeci i Novi list d. d.

Program je usmjeren stjecanju kompetencija i vještina pisanja različitih novinarskih vrsta i oblika s mogućnošću primjene temeljnih etičkih, estetskih i kulturnih pretpostavki u bilo kojoj formi medijskog obraćanja široj javnosti.

Program u trajanju od 30 tjedana, koncipiran je tako da će se 20% (36 sati godišnje) realizirati kroz predavanja profesora specijaliziranih za područja političkog novinarstva, komunikacijske etike, kulture i medija, vizualizacije medija te interakcije medija s društvenim akterima; 20% (36 sati godišnje) programa će se realizirati kroz održavanje tribina i tematskih radionica kojima će voditelji i moderatori biti istaknuti novinari s navedenih područja; dok će se 60% programa realizirati kroz stručnu praksu polaznika programa, pod mentorstvom novinara Novoga lista i doktoranada Sveučilišta u Rijeci.

Polaznice/polaznici će po završenom programu steći potvrdu Sveučilišta u Rijeci o završenom programu pod nazivom: Škola novinarstva: etika, kultura, oblikovanje - NOVINA.RI, odnosno, o stečenih 30 ECTS bodova.

Nastava će se održavati pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, a praktični dio programa u redakcijama Novog lista. Program započinje akademske godine 2015. / 2016.

 

2. UVJETI PRIJAVE NA NATJEČAJ

Pravo upisa u program imaju sve/svi kandidatkinje/kandidati koje/i su upisale/i ili završile/i preddiplomski studij (ili viši stupanj obrazovanja) na bilo kojem Sveučilištu u Republici Hrvatskoj, dok pravo prednosti upisa imaju kandidatkinje/kandidati društveno-humanističkih i umjetničkih područja studiranja.

 

3. DOKUMENTACIJA I ROKOVI ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ

Prilikom prijave potrebno je priložiti presliku diplome, kratak životopis i motivacijsko pismo (do 2 kartice teksta), s obavezno navedenim kontakt podacima (poštanska i e-mail adresa). Prijava na Natječaj podnosi se do 30. travnja 2015. godine na  adresu: Škola novinarstva: EKO – NOVINA.RI, Filozofski fakultet u Rijeci, Sveučilišna  avenija 4/IV (kabinet 467), 51000 Rijeka.

 

4. ŠKOLARINA I NAČIN PLAĆANJA

Školarina iznosi 4.500,00 kuna jednokratno za oba semestra te je potvrdu o uplati potrebno priložiti prilikom upisa. Uplate se vrše na račun Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10; IBAN: HR 8023600001101322186, model HR00, poziv na broj: OIB kandidatkinje/ kandidata – 17114. U nalogu za opis plaćanja navesti: školarina za Školu novinarstva, ime i prezime kandidatkinje/kandidata.

 

5. UPISI

Kandidatkinje/kandidati, koji su se prijavili na Natječaj, a zadovoljili su uvjete za upis u okviru predviđene kvote od 35 polaznika, o rezultatima će biti obaviještene/i pismeno i putem e-pošte, do zaključno 29. svibnja 2015. godine. Dodatne informacije o programu mogu se dobiti na e-adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili na telefon 051/265-742 ponedjeljkom i utorkom od 09 do 12 sati.


Opise programa nastavnih predmeta možete pogledati OVDJE

 

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk