Postanite novo lice znanosti!
Utorak, 03.03.2015.

utorak, 3. ožujka 2015.

British Council i Društvo matematičara i fizičara Rijeka pozivaju zainteresirane mlade znanstvenike da sudjeluju na ovogodišnjem Laboratoriju slave (FameLab), međunarodnom natjecanju posvećenom popularizaciji znanosti. Prvi će krug natjecanja u Rijeci biti održan u utorak, 10. ožujka 2015.

Prijaviti se mogu osobe od 18 do 35 godina starosti i to: studenti, znanstvenici, istraživači, predavači, djelatnici u industriji i osobe čija je osnovna djelatnost vezana uz znanstvenoistraživački rad.

Prijavite svoje izlaganje na ovogodišnji Laboratorij slave, jer možda baš Vi postanete novo lice znanosti! Pozovite svoje kolege i prijatelje da poprate natjecanje iz publike i podrže Vas!

U ovome međunarodnom natjecanju traže se novi talenti u popularizaciji znanosti. Natjecatelji imaju na raspolaganju tri minute da usmenim izlaganjem publici predstave i pobude interes za odabranu temu iz znanosti. Izlaganje mora biti zanimljivo i originalno te znanstveno ispravno, ali i razumljivo široj publici.

Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju British Council i Festival znanosti u suradnji s brojnim hrvatskim ustanovama. Natjecanje je organizirano u dva kruga. Prvi krug, odnosno polufinalna natjecanja, ove će godine biti održana u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Troje prvoplasiranih iz prvoga kruga natječu se na finalnom natjecanju u Zagrebu, a finaliste i pobjednike očekuju bogate i zanimljive nagrade.


 Pogledajte i sljedeće poveznice:

Pravila prijave, vremena i mjesta održavanja i opis nagrada 

Videoklipovi zanimljivih izlaganja

 
 Za dodatna pitanja i informacije molim da se obratite kontakt-osobi za Rijeku Tomislavu Terziću s Odjela za fiziku na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk