Održan Erasmus Welcome Day
Četvrtak, 05.03.2015.

četvrtak, 5. ožujka 2015.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je 4. ožujka 2015. organizirao informativni dan - Welcome Day za dolazne studentice i studente, koji su četvrtu godinu, u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na riječko Sveučilište.

U ljetnom će semestru na Sveučilištu u Rijeci studirati novih 60 dolaznih studentica i studenata, dok njih 16 produljuje boravak sa zimskog na ljetni semestar. U 2014./2015. akademskoj godini na Sveučilištu u Rijeci studijski će boravak ostvariti ukupno 150 studentica i studenata, putem programa Erasmus

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru studirat će dvadeset i troje studentica i studenata: tri iz Poljske, šest iz Finske, jedan iz Rumunjske, četiri iz Španjolske, dva iz Slovačke, jedan iz Latvije, pet iz Velike Britanije, te jedan iz Grčke.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti šesnaest studenata: dvoje iz Slovačke, troje iz Poljske, troje iz Latvije, jedan iz Češke, dvoje iz Rumunjske, četiri iz Italije i jedan iz Finske).

Filozofski fakultet ugostit će devetoro studentica i studenata (dvoje iz Turske, dvoje iz Finske, dvoje iz Poljske te po jednoga iz Slovenije, Grčke i Latvije).

Pravni fakultet ugostit će dvoje studenata iz Grčke, a Pomorski fakultet šestero studenata iz Poljske.

Na Akademiji primijenjenih umjetnosti studijski boravak ostvariti će dvoje studenata iz Poljske.

Jednog studenta iz Italije ugostiti će Građevinski fakultet, a jedan će student iz Austrije ostvariti studijski boravak na Odjelu za informatiku.

Studenticama i studentima su se obratili Maša Šašinka, institucionalna Erasmus koordinatorica i Darko Štefan, rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju te im zaželjeli uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti.

Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studentice i studente upoznali su s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan predstavila je mogućnost upisa na tečaj hrvatskoga jezika.

Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk