Posjet finskog veleposlanika
Utorak, 17.03.2015.

utorak, 17. ožujka 2015.

Nj.E. Timo Rajakangas izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Finske u Republici Hrvatskoj posjetio je po prvi put Sveučilište u Rijeci u petak, 6. ožujka 2015. Na Rektoratu Sveučilišta s uglednim gostom i finskom delegacijom - članovima mreže Team Finland sastao se rektor prof. dr. sc. Pero Lučin.

Uz rektora i veleposlanika na sastanku su sudjelovali predstavnici finskih tvrtki, odnosno članovi mreže za promicanje gospodarskih odnosa Finske s inozemstvom Team Finland: Pekka Auro, Asko Marttila, Marke Marttila i koordinatorica spomenute mreže za Hrvatsku Laura Stojić, počasni konzuli Finske u Hrvatskoj Branimir Vlajo i Mladen Merlak te rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Darko Štefan.Tijekom stanka rektor Lučin je uvažene goste upoznao s osnovnim podatcima o Sveučilištu u Rijeci i strategijom razvoja u sklopu opredjeljenja za njegovu preobrazbu u sveučilište znanstvenoistraživačkog profila treće generacije.

Informirao ih je i o realizaciji projekta namijenjenog razvoju istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, koji se odnosi na opremanje Centra za visoko propusne tehnologije u biomedicini, Centra za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centra za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta.

Veleposlanik Rajakangas i članovi finske delegacije izrazili su zadovoljstvo postojećom suradnjom riječkoga Sveučilišta s finskim visokoškolskim ustanovama i pokazali zanimanje za njezino produbljivanje na područjima zaštite okoliša, obnovljivih izvora energije te logistike, a naročito za uspostavljanje suradnje na projektima u sklopu programa Horizont 2020 odnosno projekata na kojima je angažiran ugledni VTT Tecnical Research Centre of Finland Ltd.

 

Tekst: Darko Štefan


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk