Dan povijesti umjetnosti
Četvrtak, 26.03.2015.

četvrtak, 26. ožujka 2015.

U petak, 27. ožujka bit će obilježen Dan povijesti umjetnosti. Ovogodišnja tema Dana je fotografija. Otvorenje će biti održano u 10 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, nakon čega sijedi cjelodnevni program sastavljen od: otvorenja izložbe, predavanja, radionica i teorijske rasprave.

Teorijska rasprava o ovome mediju dotaknut će pitanja poput: manipulacije, fotografije kao narativa, recepcije, digitalizacije… te propitati ulogu fotografije u suvremenom društvu i povijesno-umjetničkoj praksi.


Dan povijesti umjetnosti održava se petu godinu zaredom, u organizaciji Kluba studenata povijesti umjetnosti ARTeFACT, Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Istre i Hrvatskog primorja, Odsjeka za povijest umjetnosti FFRI, Centra za ikonografske studije FFRI i Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka te uz financijsku podršku Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra.


Više informacija:  
artefact.com.hr

 

 

 Detaljan program:  http://artefact.com.hr/program-dana-povijesti-umjetnosti/
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk