''Razvijene dvije nove on-line aplikacije za studente'', Novi list, 23. 2. 2015.
 
StuDiSupport IPA PROJEKT SVEUČILIŠNOG SAVJETOVALIŠNOG CENTRA

Razvijene dvije nove on- line aplikacije za studente

Riječ je o sustavu rane detekcije studenata rizičnih za razvoj psiholoških problema te interaktivna on-line aplikacija »SkRIpta«

 
 
Ivanka Živčić BečirevićRIJEKA » Na Sveučilištu u Zagrebu održana je završna konferencija IPA projekta Unapređivanje kvalitete studiranja za skupine studenata u nepovoljnom položaju kroz usluge studentskih savjetovališnih službi – »StuDiSupport«. Riječ je o projektu čiji je partner bio riječki Sveučilišni savjetovališni centar, a cilj projekta je razvoj i promicanje programa podrške studentima s naglaskom na podzastupljene skupine, kako bi se povećao broj upisa i završnost studenata u nepovoljnom položaju u sustavu visokog obrazovanja. 
    Tijekom 18 mjeseci trajanja projekta opremljene su savjetovališne službe te su osigurani ljudski resursi za aktivnosti provedbe individualnog i grupnog savjetovanja studenata, osmišljavanja i provedbe radionica i predavanja za poboljšanje socijalnih i akademskih vještina studenata u nepovoljnom položaju, izrade on-line materijala i psihoedukativnih tekstova te cijeli niz drugih aktivnosti. Prema riječima voditeljice riječkog Sveučilišnog savjetovališnog centra prof. dr. Ivanke Živčić Bečirević specifične aktivnosti koje su provedene na Sveučilištu u Rijeci u sklopu projekta tiču se razvoja dvije on-line aplikacije, a riječ je o sustavu rane detekcije studenata rizičnih za razvoj psiholoških problema te interaktivna on-line aplikacija »SkRIpta«. 
    – Sustav rane detekcije studenata poseban je on-line sustav za rano prepoznavanje studenata s psihičkim teškoćama, a cilj mu je upućivanje studenata na pravovremeno traženje stručne pomoći u svrhu prevencije razvoja ozbiljnijih i trajnih psiholoških problema. Interaktivna on-line aplikacija »SkRIpta« osmišljena je pak s ciljem pružanja praktičnih savjeta studentima vezanih uz život i studiranje u Rijeci, kaže prof. dr. Živčić Bečirević. 
    Provedba IPA projekta »StuDiSupport«, dodaje, ukazala je na potrebu za osiguravanjem kontinuiteta djelovanja sustava pružanja usluga podrške studentima u svrhu unapređivanja obrazovnih ishoda te poticanja profesionalnog i osobnog razvoja svakog studenta s obzirom na specifičnost njegovih potreba.

I. ŠESTAN KUČIĆ 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk