''Fakulteti čekaju 2.475 diplomaca'', Novi list, 6. 3. 2015.
 
SENAT SVEUČILIŠTA UPISNA KVOTA ZA DIPLOMSKE STUDIJE
Ponudit će se 53 različita programa, među kojima i novi studijski program Klinički nutricionizam Fakulteta zdravstvenih studija 

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ
 
Filozofski fakultet planira upis 474 diplomaca * Foto: S. DRECSHSLERRIJEKA » Studentima koji će ove godine upisivati diplomske sveučilišne studije Sveučilište u Rijeci ukupno će ponuditi 53 različita programa, među kojima je i novi diplomski sveučilišni studijski program Klinički nutricionizam Fakulteta zdravstvenih studija koji je u postupku akreditacije. Diplomski studiji riječkog Sveučilišta odlukom Senata ove će godine raspolagati s ukupnom kvotom od 2.475 upisnih mjesta, od čega je 1.611 mjesta namijenjeno za redovite studente, 99 mjesta za strance i 765 mjesta za izvanredne studente. 
    U odnosu na prošlogodišnje upise, broj upisnih mjesta smanjio je Građevinski fakultet za 30 mjesta, jer ove godine neće upisivati specijalistički diplomski stručni studij građevinarstvo, s obzirom da je riječ o programu koji se upisuje svake dvije godine. Tehnički je fakultet svoju upisnu kvotu smanjio za 50 mjesta, Pomorski fakultet za 10 mjesta, a Filozofski fakultet za 98 mjesta te Odjel za fiziku za 12 mjesta, jer se ove godine ne upisuje diplomski studij inženjerstvo i fizika materijala. Broj upisnih mjesta na prošlogodišnjoj razini planiraju: Medicinski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Učiteljski fakultet, Odjel za matematiku, Odjel za informatiku i Odjel za biotehnologiju. 
    S najvećom upisnom kvotom raspolagat će Filozofski fakultet koji planira upis od 474 diplomaca, a s 465 upisnih mjesta slijedi Ekonomski fakultet te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji će upisati 355 studenata. Tehnički 
Najviše izvanrednih studenata na fakultetima ekonomske grupacije 
    
    Ukupna upisna kvota za izvanredne studente na diplomskim studijima iznosit će svega 765 mjesta, a najveći dio te kvote, više od polovine, odnosi se na fakultete ekonomske grupacije. Naime, Ekonomski je fakultet od ukupne upisne kvote od 465 mjesta čak 280 mjesta namijenio izvanrednim studentima, dok je Fakultet za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu od ukupno 355 mjesta za izvanredne studente namijenio 190 mjesta. Na svim ostalim fakultetima, s izuzetkom Učiteljskog, upisna je kvota planirana u korist redovnih studenata, a u nekim je slučajevima, kao što su Filozofski, Građevinski i Tehnički fakultet te Sveučilišni odjeli, u cijelosti rezervirana upravo za redovne studente.
fakultet planira upisati 293 studenta, a slijedi Pomorski fakultet s 280 mjesta te Fakultet zdravstvenih studija sa 105 mjesta. Građevinski fakultet računa na 75 diplomaca, Akademija primijenjenih umjetnosti na 72 studenta, a Odjel za informatiku na 65 studenata. Odjel za fiziku planira upis 48 studenata, Odjel za matematiku 45 studenata, a s istom upisnom kvotom raspolagat će Odjel za biotehnologiju. S obzirom da diplomce upisuje samo na diplomski sveučilišni studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Učiteljski fakultet planira upisnu kvotu od svega 40 mjesta koja je planirana isključivo za izvanredne studente, a slično je i s Medicinskim fakultetom koji će upisati svega 33 diplomca i to na diplomski sveučilišni studij sanitarnog inženjerstva, ali s tom razlikom što se radi o mjestima za redovne studente.
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk