''Stiglo 60 novih stranih studenata'', Novi list, 9. 3. 2015.
 
ERASMUS PROGRAM INFORMATIVNI DAN

Stiglo 60 novih stranih studenata
 
 
* Foto: S. JEŽINA
            RIJEKA » Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je informativni dan – Welcome Day za dolazne studente, koji su četvrtu godinu, u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na riječko Sveučilište. U ljetnom će semestru na Sveučilištu u Rijeci studirati novih 60 dolaznih studentica i studenata, dok njih 16 produljuje boravak sa zimskog na ljetni semestar. U ovoj akademskoj godini na Sveučilištu u Rijeci studijski će boravak ostvariti ukupno 150 studentica i studenata, putem programa Erasmus. Najviše stranih studenata boravit će na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, njih 23 iz Poljske, Finske, Rumunjske, Španjolske, Slovačke, Latvije, Velike Britanije i Grčke, dok će na Ekonomskom fakultetu boraviti 16 studenata iz Slovačke, Poljske, Latvije, Češke, Rumunjske, Italije i Finske. Filozofski će fakultet ugostiti 9 studenata iz Turske, Finske, Poljske, Slovenije, Grčke i Latvije, a Pravni dvoje iz Grčke te Pomorski fakultet šestero iz Poljske. Dvoje poljskih studenata boravit će i na Akademiji primijenjenih umjetnosti, dok će jedan talijanski student semestar odslušati na Građevinskom fakultetu, a jedan će student iz Austrije ostvariti studijski boravak na Odjelu za informatiku. 
    U sklopu Welcome Daya članovi Erasmus Student Networka Rijeka gostujuće su studente upoznali sa svojim aktivnostima te im je predstavljena mogućnost upisa tečaja hrvatskog jezika u sklopu Riječke kroatističke škole. (I.Š.K.)
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk