''Svakodnevno petsto toplih obroka za studente i zaposlenike'', Novi list, 11. 3. 2015.
 
PRAVNI FAKULTET STUDENTSKI CENTAR OTVORIO RESTORAN
 
Svakodnevno petsto toplih obroka za studente i zaposlenike

Za mjesec dana otvorenje ugostiteljskog objekta na Tehničkom fakultetu, sa stotinjak sjedećih mjesta i kapaciteta tisuću obroka dnevno
 
Zaposlenici novog restorana na Pravnom fakultetu * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Studentski centar Sveučilišta u Rijeci jučer je na Pravnom fakultetu otvorio restoran u čije je preuređenje uloženo 1,4 milijuna kuna. Riječ je o restoranu površine stotinjak četvornih metara čija će kuhinja dnevno moći proizvesti petstotinjak toplih obroka, a prema riječima ravnatelja Studentskog centra Dinka Jurjevića, restoran istovremeno može primiti sedamdesetak gostiju. 
    – Osigurali smo pedesetak sjedećih i još dvadesetak stajaćih mjesta, a najveći dio sredstava za preuređenje prostora osiguralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koje je sudjelovalo s milijun kuna. U skladu sa Strategijom Sveučilišta, Studentski centar je započeo s preuzimanjem ugostiteljskih objekata na Sveučilištu kako bi se studentima olakšao proces studiranja. Tako smo ovaj tjedan otvorili i caffe bar na Fakultetu zdravstvenih studija u čije je uređenje uloženo četiristotinjak tisuća kuna. Tamo ćemo po principu caffe bara na Medicinskom fakultetu studentima nuditi sendviče i sličnu hranu – kaže Jurjević. 
    Samo u 
Nova radna mjesta 
    
    Otvaranje novih objekata Studentskog centra podrazumijeva i nova zapošljavanja, a samo za potrebe rada restorana na Pravnom fakultetu i caffe bara na Fakultetu zdravstvenih studija otvoreno je šest novih radnih mjesta. 
    – Za potrebe rada tih objekata pregrupirali smo osoblje. Naime, zaposlenike iz Kampusa smo preselili u nove objekte, a na njihova mjesta zaposlili nove ljude. Procjenjujemo da će nam u početku za rad restorana na Tehničkom fakultetu trebati još najmanje četvero novih zaposlenika, najavljuje Jurjević.
prošloj godini Studentski je centar iz vlastitih sredstava izdvojio milijun kuna za uređenje ugostiteljskih objekata riječkog Sveučilišta, a ta su sredstva uložena u caffe barove Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Rektorata. Ove će se godine izdvojiti daleko više, jer uz jučer otvoreni restoran Pravnog fakulteta, kroz mjesec dana Studentski će centar u svom sastavu imati još jedan restoran, a riječ je o ugostiteljskom objektu na Tehničkom fakultetu. 
    – Kao i na Pravnom, objekt na Tehničkom fakultetu do sada je bio u privatnom vlasništvu. Sada ga mi preuzimamo, a radi se o objektu dvostruko većem od restorana na Pravnom fakultetu. Na površini od dvjestotinjak četvornih metara bit će stotinjak sjedećih mjesta, a planiramo da će dnevni kapacitet kuhinje biti tisuću obroka dnevno. Naime, u blizini je i Veleučilište u Rijeci pa očekujemo i dolazak njihovih studenata, ističe ravnatelj. 
    U preuređenje budućeg restorana na Tehničkom fakultetu do sada je uloženo 600 tisuća kuna, a dodajući kako su u tijeku i pregovori za preuzimanje te potom i preuređenje restorana na Pomorskom fakultetu, Jurjević ističe da će nakon toga Studentski centar u svom sastavu imati ugostiteljske objekte na svim sastavnicama riječkog Sveučilišta, osim objekta na Ekonomskom fakultetu.

I. ŠESTAN KUČIĆ 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk