''Komunikacija, položaj znanosti i moždani udar'', Novi list, 17. 3. 2015.
 
TJEDAN MOZGA NIZ PREDAVANJA, RADIONICA I IZLOŽABA

Komunikacija, položaj neuroznanosti i moždani udar

O životu nakon moždanog udara bit će riječi na tribini u gradskoj vijećnici koja će biti održana u petak
 
Moždani udar i život nakon njega – jedna od tema ovogodišnjeg Tjedna * Foto: M. GRACINRIJEKA » Jučer je na Medicinskom fakultetu u Rijeci započelo tradicionalno obilježavanje Tjedna mozga koji će obilježiti niz predavanja, radionica i izložbi posvećenih mozgu. Ove godine glavne su teme mozak i komunikacija, uloga i položaj neuroznanosti u društvu te moždani udar. 
    Predavanja koja su otvorila tjedan mozga bila su posvećena problemu traumatske ozljede mozga kao vodećem uzroku smrtnosti i invalidnosti u djece i odraslih do 45 godina starosti i tjelesnoj neaktivnosti i sjedilačkom načinu života kao glavnim čimbenicima rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti te tjelesnoj aktivnosti koja mijenja neuronalnu strukturu i funkciju moždanih regija uključenih u učenje i pamćenje. 
    Danas će u Prvoj riječkoj gimnaziji biti održana radionica »Neverbalna komunikacija i govor tijela«, dok će u Domu za starije osobe Kantrida biti održana radionica na temu prevencije i ranog prepoznavanja simptoma moždanog udara, a tijekom Tjedna mozga ove će radionice biti održane i u Sušačkoj gimnaziji, Domu za starije osobe Volosko te Klubu umirovljenika Belveder. Večeras je u Klubu Marina na programu projekcija francuske humoristične drame »Nedodirljivi«. 
    U četvrtak je u klubu Tunel na programu predavanje pod naslovom »Naučimo učiti i asertivno komunicirati!« koje će pokušati razriješiti uvriježene predrasude o asertivnom ponašanju kao sebičnom i agresivnom.
    O životu nakon moždanog udara bit će riječi na tribini u gradskoj vijećnici koja će biti održana u petak, a manifestacija će biti završena u subotu na riječkom Korzu uz razne sadržaje: studenti Medicinskog fakulteta mijerit će tlak i šećer građanima, podijeliti promotivne edukativne materijale, a Riječanima će na raspolaganju biti i liječnik, tako da će imati priliku informirati se o svim pitanjima sa stručnom osobom. (B. Č.)
 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk