''Mogućnost odlaska na jednu od 289 europskih ustanova'', Novi list, 23. 3. 2015.
 
ERASMUS SVEUČILIŠTE U RIJECI RASPISALO NOVI CIKLUS NATJEČAJA ZA STUDENTE I OSOBLJE
 
 
RIJEKA » Sveučilište u Rijeci raspisalo je novi krug Erasmus natječaja za mobilnost studenata u svrhu studiranja ili obavljanja stručne prakse te za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnim partnerskim ustanovama u idućoj akademskoj godini. Rok za prijavu studenata je 3. travnja, a za prijavu osoblja 20. travnja. Broj financijskih potpora koje će Sveučilište dodijeliti za mobilnost studenata, ali i osoblja, ovisi o raspoloživosti sredstava, a studenti koji zadovolje sve uvjete natječaja, a ne uđu u krug stipendiranih studenata, mogu na razmjenu otići o vlastitom trošku. 
    Erasmus omogućava studentima da dio studijskih obaveza na bilo kojoj razini studija umjesto na matičnoj ustanovi izvrše na ustanovi u inozemstvu s kojom riječko Sveučilište ima potpisan Erasmus ugovor o suradnji za iduću akademsku godinu, a na popisu partnerskih ustanova riječko Sveučilište ima 289 institucija na kojima studenti mogu ostvariti mobilnost. 
    Najkraće trajanje studentske mobilnosti je 3 mjesca do najdulje 12 mjeseci te se može ostvariti u zemljama Europske unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja ove godine do 30. rujna iduće godine. Na natječaj se mogu prijaviti studenti svih godina i razina studija, s tim da se mobilnost može ostvariti isključivo pod uvjetom da je student u vrijeme predviđene mobilnosti upisan u drugu godinu preddiplomskog ili višu godinu studija. 
    Studentska mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse traje najkraće 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci, a mjesto za obavljanje stručne prakse studenti mogu pronaći uz pomoć posredničkih agencija, samoinicijativno ili uz pomoć mentora/Erasmus koordinatora na svojoj sastavnici.

I. ŠESTAN KUČIĆ 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk