''Radio Sova prilika za medijske talente'', Novi list, 1. 4. 2015.
 
SPORAZUM SVEUČILIŠTE U RIJECI I HRT DOGOVORILI NASTAVAK USPJEŠNE SURADNJE

Radio Sova prilika za medijske talente
 
 
Vladimir Rončević, Alen Čemeljić, Boris Kanazir, Pero Lučin, Snježana Prijić Samaržija i Elvira Marinković Škomrlj * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin jučer je potpisao sporazum o suradnji s glavnim ravnateljem Hrvatske radiotelevizije Goranom Radmanom, a riječ je o sporazumu okvirnog karaktera. Naglašavajući kako suradnja između Sveučilišta i HRT-a egzistira već godinama, a ogleda se kroz petogodišnji rad Radio Sove, kao i kroz program cjeloživotnog učenja Produkcija glazbe i zvuka, rektor je pojasnio da se jučerašnjim sporazumom želi ojačati suradnja. 
    – Sveučilište pokušava »staviti na noge« svoju televiziju UNIRI TV i sasvim sigurno će sporazum s HRT-om odnosno njezina pomoć biti od iznimnog značenja. Nedavno smo pokrenuli i program cjeloživotnog obrazovanja Produkcija glazbe i zvuka za koji smatramo da je jedan od najuspješnijih naših programa tog tipa te je želja pretvoriti ga u diplomski, a kasnije i preddiplomski studij, kazao je rektor. 
    Dodajući kako je kreiranje diplomske razine tog programa u uznapredovaloj fazi te će to biti prvi takav program u Hrvatskoj, prorektorica za studije i studente prof. dr. Snježana Prijić Samaržija istaknula je da će se odlukom Senata kompetencije koje studenti stječu radeći na Radio Sovi upisivati u saplement diplome te će ih studenti moći pretvarati i u ECTS bodove, odnosno rad na Radio Sovi moći će zamjenjivati za neki od izbornih predmeta. Radio Sova, prema ocjeni Radmana, živi je medijski praktikum za studente, a za HRT je prilika za pristupanje znanju i talentima.     
    Glavni urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić istaknuo da je kroz Radio Sovu u proteklih pet godina prošlo stotinjak studenata, od čega je četvrtina njih ostala u medijskom poslu. Zahvaljujući svima onima koji su pomogli da Radio Sova stasa kao studentski radio, rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću Sveučilišta Elvira Marinković Škomrlj posebno je apostrofirala prvu generaciju studenata koja je prije pet godina »probila led« te novinarku Antonelu Galić Pruša koja je odradila mentorski dio posla.

I. ŠESTAN KUČIĆ 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk