EducationUSA sajam visokog obrazovanja
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva učenike i studente na EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati u utorak, 21. travnja 2015. od 16 do 19 sati u hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu. S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 21,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 886.052 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2013./14., SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju za međunarodne studente, te se nalazi na visokom  petom mjestu u svijetu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu*.

Više informacija o EducationUSA sajmu dostupno je na internetskoj stranici www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia.

Na sajmu će se predstaviti 17 američkih sveučilišta i koledža među kojima su University of California Irvine i Univeristy of Arizona koji se svrstavaju među 100 najboljih sveučilišta u svijetu*. Posebno koristan dio sajma bit će kutak za standardizirane testove i obrazovno savjetovanje Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) u kojemu će savjetnice EducationUSA mreže posjetiteljima pružati informacije vezane za polaganje potrebnih testova kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT, kao i savjete za pronalazak studijskih programa i stipendija u SAD-u. Stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright  će s posjetiteljima Sajma podijeliti vlastita iskustva i savjete iz prve ruke za upis na studij u SAD-u.

IRO je dio mreže EducationUSA koja okuplja viąe od 400 centara u 170 zemalja i pruľa točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta. Na EducationUSA sajmu predstavit će se: Bentley University, Coastal Carolina University, Fairleigh Dickinson University, Foothill and De Anza Colleges, La Roche College, Minerva Schools at Keck Graduate Institute of Applied Life Sciences, New York Film Academy, Saint Mary's University of Minnesota, Shoreline Community College, University of Arizona, University of California Irvine, West Virginia University, American University in Bosnia and Herzegovina, American University in Bulgaria, John Cabot University, RIT Croatia i Webster University Vienna.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracijski obrazac dostupan je ovdje.

__________________

*Izvor: Institute for International Education (Open Doors 2014);  Ranking of World Universities 2014

Kontakt za daljnje upite:

Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education
Trg Nikole Zrinskog 9/I, HR - 10000 Zagreb, Croatia
t: +385 1 4555 151 / +385 1 4817 195
f: +385 1 4555 150
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript / www.iro.hr

Korisni linkovi:

Facebook: želiš studirati u inozemstvu? /
Facebook: EducationUSA Croatia /
Sajam stipendija i visokog obrazovanja /
Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa /
Portal o stipendijama - www.stipendije.info


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk