Promotivni videospot
Petak, 17.04.2015.

četvrtak, 16. travnja 2015.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin održat će izlaganje na konferenciji ''Lideri za lidere: Buisness, Trends, Innovations and Growth'', koja će biti održana 8. svibnja 2015. u hotelu Westin u Zagrebu. Povodom ovog izlaganja sveučilišna televizija RITV, u suradnji sa Službom za odnose s javnošću i protokol UNIRI, izradila je novi promotivni videospot Sveučilišta u Rijeci.

U izradi promotivnog videospota ključnu su ulogu odigrale najsvježije snimke Kampusa Sveučilišta u Rijeci, snimljene iz zraka bespilotnom letjelicom – dronom tvrtke Vectrino d. o. o. iz Rijeke. Također su korištene arhivske fotografije Sveučilišta u Rijeci, kako povijesne, tako i one snimljene tijekom izgradnje Kampusa. Autorstvo spota potpisuju djelatnici RITV-a: Dario Petrinić režiju, a Dražen Delija montažu. Promotivni je spot snimljen povodom rektorovog predstavljanja na ovoj konferenciji, ali će se tijekom nadolazećeg razdoblja koristiti u brojne promotivne svrhe Sveučilišta.

Novi promotivni videospot u trajanju od jedne minute prikazuje ledine nekadašnje trsatske Vojarne, koja se uz pomoć građevinskih strojeva kroz nekoliko godina pretvorila u centralno mjesto riječkog znanja i obrazovanja – današnji sveučilišni Kampus. Uz jedini stari objekt koji je zadržan i obnovljen u izvornom obliku – zgradu Akademije primijenjenih umjetnosti te Znanstveno-tehnologijski park koji se također nalazi u adaptiranom objektu, danas se na Kampusu nalaze novoizgrađeni objekti: zgrada sveučilišnih Odjela, zgrada Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta, zgrada Građevinskog fakulteta i zgrada Studentskog centra s restoranom.

Sretni smo i ponosni što sveučilišni Kampus odnedavno ponovno krase dizalice i građevinska mehanizacije, što znači da se gradnja nastavlja. Do kraja godine vizura Kampusa bit će upotpunjena studentskim dormitorijima što će, useljavanjem studenata, označiti još jedan korak ka punom statusu studentskog grada.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk